• Een gouden jubileum voor Gert en Sjaan van Schaik.
• Een gouden jubileum voor Gert en Sjaan van Schaik. Foto: Elvira Schenk

Gouden bruidegom liet bruid wachten bij de kerk

Nieuws 708 keer gelezen

MONTFOORT • Gert en Sjaan van Schaik vierden hun gouden huwelijksjubileum. Gert is een geboren en getogen Montfoortenaar en Sjaan komt uit Houten. Het paar heeft elkaar ontmoet op dansles om vervolgens te trouwen in Montfoort. 

Het burgerlijk en kerkelijk huwelijk vonden plaats in dezelfde week. Alleen verliep het kerkelijk huwelijk niet zoals gepland. “De bruidegom liet mij voor de kerk staan”, vertelt Sjaan lachend. Wat bleek, de chauffeur had onderweg een ongeluk gehad. In die tijd was er geen telefoon. Sjaan moest wachten. Terwijl ze geen idee had over het lot van haar man. Bij de kerk werd een bordje geplaatst door de gasten. “Bruidegom gezocht.” Sjaan: “hij was uiteindelijk een paar uur verlaat. Ik was vrij nuchter, dat komt wel goed dacht ik, maar mijn schoonmoeder was helemaal in paniek.” 

Gert en Sjaan kregen een zoon, een dochter en vier kleinkinderen. Sjaan stopte met werken en werd huismoeder. Gert was chauffeur van beroep. Nu hij met pensioen is, chauffeert hij nog graag als vrijwilliger voor de SWOM en ’s morgens vroeg om 6.30 is Gert in het Knopenbad te vinden. Sjaan waagt in zich in haar vrije tijd nog graag aan een dansje. Linedance om precies te zijn. 

Gert en Sjaan zijn dol op fietsvierdaagses. Met de caravan trekken ze het hele land door. Zo reden ze zestien keer de fietsvierdaagse van Winterswijk en vijfentwintig keer in Emmen. Hiervoor zijn ze zelfs gehuldigd. Meestal treffen ze het met het weer, behalve die ene keer. Gert: “Het was drie dagen storm. Bij de stempelposten binnen lagen de handdoeken op de vloer en de laatste dag was het stralend weer.” Sjaan vertelt trots: “We kregen een oorkonde dat we de storm hadden getrotseerd.” 

Het geheim van een vijftigjarig huwelijk is volgens het echtpaar dat je elkaar vrij moet laten.

Elvira Schenk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Geflatteerde overwinning VVIJ in derby tegen SV Lopik Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Tweede winst Vives-dames in 1e divisie Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Jachtseizoen maakt vrienden Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 30 sep., 08:00
Afbeelding
De Valk maalt meel voor lokaal zuurdesembrood Nieuws 29 sep., 18:25
Afbeelding
Melanie Ryan namens RTV Utrecht naar het Regio Songfestival Nieuws 28 sep., 16:34
Afbeelding
Politie geeft foto vrij van vrouw die ouder echtpaar uit IJsselstein voor duizenden euro's oplicht 112 28 sep., 13:20
Afbeelding
Basiliek in IJsselstein tijdelijk zonder uurwerken Nieuws 27 sep., 16:53