• Het diamanten paar Hogendonk waardeerde het bezoek van burgemeester Van Domburg.
• Het diamanten paar Hogendonk waardeerde het bezoek van burgemeester Van Domburg. Foto: Lysette Verwegen

Diamanten paar Hogendonk: een leven lang samen

Nieuws 1.106 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Officieel begon de liefde op de korfbalvereniging in Den Haag, maar het diamanten paar Peter en Joke Hogendonk kende elkaar al vanaf hun twaalfde jaar, dus heel wat langer dan het huwelijksjubileum van 60 jaar. 

Werd het gouden huwelijksfeest nog bezocht door de toenmalige locoburgemeester, nu kwam ‘de echte’ burgemeester Van Domburg het paar persoonlijk feliciteren. En dat werd op prijs gesteld, waarna – in aanwezigheid van dochter Paula, zoon Robbert en een van de twee kleinzoons – veel herinneringen werden opgehaald.
Zo vertellen de kinderen dat hun vader de pick-up van Joke maakte. “Dat was dé proef. Toen begon het”, lacht de bruid. Een makkelijke proef, want Peter werkte bij Nozema in Lopik en wist alles van techniek. Dat was ook de reden dat het paar in 1972 vanuit Den Haag naar het Denemarkenplein in IJsselstein verhuisde en vijf jaar later naar hun nieuwbouwwoning in de Edelstenenwijk. “En we gaan hier niet meer weg”, aldus de echtgenoten. Het paar looft de buurvrouw die al vanaf het begin naast hun woont: “Ze onderhoudt onze tuinen en zorgt goed voor ons. Ze verdient wat ons betreft ‘De Beste buurvrouw’-award.”
Terwijl haar man in de techniek bij de PTT werkte, was Joke een echte kleuterleidster, zoals ze er nu niet meer zijn. “Ik heb altijd met hart en ziel in het onderwijs gewerkt.”
Zoon en dochter koesteren de herinneringen aan de vakanties: “Met de tent naar het buitenland, wij op de achterbank, hond in de achterbak, een aanhangwagen en met 80 over de snelweg”, lachen ze. Op het wensenlijstje van het paar staat nog een cruise naar Noorwegen: “Als dat met onze beperkte mobiliteit nog mogelijk is.” Peter denkt met plezier terug aan zijn werk: “Met fijne collega’s bouwen aan het derde tv-net en vernieuwing van de twee bestaande netten in ‘de IJsselsteinse toren’.” In 2008, ruim na zijn pensionering vond hij het echt genoeg en zette het paar zich in voor de Stichting Roemeense Kinderhulp. Het geheim van een gelukkig huwelijk: “Geven en nemen, met ups en downs, en de belofte om altijd samen te blijven.”

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20