• Het diamanten paar Hogendonk waardeerde het bezoek van burgemeester Van Domburg.
• Het diamanten paar Hogendonk waardeerde het bezoek van burgemeester Van Domburg. Foto: Lysette Verwegen

Diamanten paar Hogendonk: een leven lang samen

Nieuws 848 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Officieel begon de liefde op de korfbalvereniging in Den Haag, maar het diamanten paar Peter en Joke Hogendonk kende elkaar al vanaf hun twaalfde jaar, dus heel wat langer dan het huwelijksjubileum van 60 jaar. 

Werd het gouden huwelijksfeest nog bezocht door de toenmalige locoburgemeester, nu kwam ‘de echte’ burgemeester Van Domburg het paar persoonlijk feliciteren. En dat werd op prijs gesteld, waarna – in aanwezigheid van dochter Paula, zoon Robbert en een van de twee kleinzoons – veel herinneringen werden opgehaald.
Zo vertellen de kinderen dat hun vader de pick-up van Joke maakte. “Dat was dé proef. Toen begon het”, lacht de bruid. Een makkelijke proef, want Peter werkte bij Nozema in Lopik en wist alles van techniek. Dat was ook de reden dat het paar in 1972 vanuit Den Haag naar het Denemarkenplein in IJsselstein verhuisde en vijf jaar later naar hun nieuwbouwwoning in de Edelstenenwijk. “En we gaan hier niet meer weg”, aldus de echtgenoten. Het paar looft de buurvrouw die al vanaf het begin naast hun woont: “Ze onderhoudt onze tuinen en zorgt goed voor ons. Ze verdient wat ons betreft ‘De Beste buurvrouw’-award.”
Terwijl haar man in de techniek bij de PTT werkte, was Joke een echte kleuterleidster, zoals ze er nu niet meer zijn. “Ik heb altijd met hart en ziel in het onderwijs gewerkt.”
Zoon en dochter koesteren de herinneringen aan de vakanties: “Met de tent naar het buitenland, wij op de achterbank, hond in de achterbak, een aanhangwagen en met 80 over de snelweg”, lachen ze. Op het wensenlijstje van het paar staat nog een cruise naar Noorwegen: “Als dat met onze beperkte mobiliteit nog mogelijk is.” Peter denkt met plezier terug aan zijn werk: “Met fijne collega’s bouwen aan het derde tv-net en vernieuwing van de twee bestaande netten in ‘de IJsselsteinse toren’.” In 2008, ruim na zijn pensionering vond hij het echt genoeg en zette het paar zich in voor de Stichting Roemeense Kinderhulp. Het geheim van een gelukkig huwelijk: “Geven en nemen, met ups en downs, en de belofte om altijd samen te blijven.”

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Geflatteerde overwinning VVIJ in derby tegen SV Lopik Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Tweede winst Vives-dames in 1e divisie Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Jachtseizoen maakt vrienden Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 30 sep., 08:00
Afbeelding
De Valk maalt meel voor lokaal zuurdesembrood Nieuws 29 sep., 18:25
Afbeelding
Melanie Ryan namens RTV Utrecht naar het Regio Songfestival Nieuws 28 sep., 16:34
Afbeelding
Politie geeft foto vrij van vrouw die ouder echtpaar uit IJsselstein voor duizenden euro's oplicht 112 28 sep., 13:20
Afbeelding
Basiliek in IJsselstein tijdelijk zonder uurwerken Nieuws 27 sep., 16:53