Afbeelding

Recreatieschap werkt aan betere voorzieningen in Nedereindse Park

Nieuws 1.146 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Recreatieschap Stichtse Groenlanden gaat een aantal recreatieve voorzieningen verbeteren in het Nedereindse Park. Het gaat om het plaatsen van nieuwe bankjes, picknicktafels en afvalbakken, de aanleg van fietsparkeerplaatsen en om het veiliger maken van het fietspad onderlangs de skipiste. 

Deze verbeteringen maken deel uit van het meerjarig project ‘doorontwikkeling Nedereindse Park’. Het werk aan deze eerste verbeteringen is gestart op 30 mei 2023 en wordt nog voor de zomervakantie afgerond.

Gebruikers van het gebied hebben in enquêtes aangegeven waar zij op korte termijn behoefte aan hebben. Die wensen zijn leidend geweest bij de keuze voor de genoemde verbeteringen. Staatsbosbeheer begeleidt de aannemers bij de uitvoering van het werk. 

Werk in uitvoering
Het werk bestaat uit het verwijderen van verouderd terreinmeubilair en het plaatsen van 15 nieuwe banken en 5 picknicktafels met afvalbakken. Het realiseren van meerdere fietsparkeerplaatsen aan de kant van Nieuwegein en IJsselstein. Ook het fietspad onder aan de skipiste krijgt een opknapbeurt. Dit wordt opgehoogd zodat het water bij zware regenval goed wegstroomt. Tijdens het werk is er een tijdelijke omleiding van de fietsroute: in het gebied wordt een alternatief aangegeven.

Voor dit jaar staat ook de vervanging van bebording in het gebied op de planning. De bestaande bebording is verouderd, onvolledig of niet meer goed leesbaar. Het gaat om welkomstpanelen bij de ingangen van het gebied en om nieuwe informatie- en regelgevende borden verspreid in het gebied. 

Doorontwikkeling Nedereindse Park
Het Nedereindse Park is een druk bezocht recreatiegebied met twee plassen. Samen met de gemeenten Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein en provincie Utrecht werkt recreatieschap Stichtse Groenlanden aan de ontwikkeling van het Nedereindse Park. Het gaat hierbij om een verbetering van de recreatie- en sportmogelijkheden rondom de plas, de aanleg van nieuwe natuur en het opwekken van schone energie met zonnepanelen op het oostelijk deel van de plas. Voor meer informatie: www.utrecht.nl/nedereindsepark

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00
• Het team Boulemeisjes aan de puzzel.
Puzzelaars klaar! Puzzelen maar! Nieuws 25 mrt, 11:25