Afbeelding

Brandbrief over verkeersveiligheid binnenstad IJsselstein

Nieuws 1.423 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Meer dan 100 ondernemers en bewoners van de binnenstad hebben in een brief hun zorgen naar de gemeente uitgesproken over de verkeersveiligheid in de binnenstad.

In de brief wordt gesproken over de overlast van elektrische fietsen, scooters, brommers en motoren die met hoge snelheden door de straten van het centrum rijden.

De ondernemers en bewoners roepen de gemeente op meteen in te grijpen voordat een ernstig ongeval zich voor doet. “Dat het vaak bijna fout gaat, is slechts een wonder te noemen”, staat in de brief.
Regelmatig wordt er 50 tot 80 km/u gereden, stellen de ondernemers en bewoners: “Dit is zelfs een week gemeten met apparatuur van VVN. Dat het steeds erger wordt (ook met het geluid) is een dagelijkse constatering.”
In een reactie naar een omwonende geeft de gemeente echter aan dat uit een meting uit 2018 de snelheid in de IJsselstraat binnen de norm is en hierdoor geen verhoogd risico bestaat.
De praktijk is anders, stellen de bezorgde IJsselsteiners. “Sinds per 1 januari de helmplicht is ingesteld, is het aantal scooters die nu ook 50+ kilometer per uur rijdt ook fors toegenomen. Straten worden als een racebaan gebruikt.”

De fractie van de VVD heeft inmiddels aangekondigd vragen te stellen over dit onderwerp. “De binnenstad moet dé plek zijn waar het fijn verblijven is, daar moeten wij dag in dag uit samen met de inwoners en ondernemers aan blijven werken”, aldus de VVD.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Geflatteerde overwinning VVIJ in derby tegen SV Lopik Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Tweede winst Vives-dames in 1e divisie Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Jachtseizoen maakt vrienden Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 30 sep., 08:00
Afbeelding
De Valk maalt meel voor lokaal zuurdesembrood Nieuws 29 sep., 18:25
Afbeelding
Melanie Ryan namens RTV Utrecht naar het Regio Songfestival Nieuws 28 sep., 16:34
Afbeelding
Politie geeft foto vrij van vrouw die ouder echtpaar uit IJsselstein voor duizenden euro's oplicht 112 28 sep., 13:20
Afbeelding
Basiliek in IJsselstein tijdelijk zonder uurwerken Nieuws 27 sep., 16:53