Gemeente Leerdam onderzoekt vier verkeersdrempels

  •   keer gelezen

LEERDAM • Gemeente Leerdam gaat bij vier verkeersdrempels in Leerdam-Noord kijken of ze moeten worden aangepast.


Bij de nieuwe inrichting van de Drossaardlaan zijn in overleg met bewoners en de scholen maatregelen getroffen die die snelheid van het verkeer remmen. Bewoners hebben tijdens de recente wijkschouw aangegeven dat zijn bij een aantal drempels hinder ondervinden.

Gemeente Leerdam heeft de bewoners toegezegd vier verkeersdrempels in Leerdam-Noord te gaan onderzoeken. Dit na klachten van omwonenden die zeggen dat de drempels niet zonder hinder te nemen zijn, zelfs als automobilisten zich houden aan de maximumsnelheid van dertig kilometer per uur. De scholen hebben laten weten dat zij blij zijn met de drempels, omdat er minder hard gereden wordt. Hulpdiensten en Arriva hebben aangegeven geen last te ondervinden van de drempels.

Bij Leerdammer Bert Janssen ligt dat anders. Hij trok onlangs aan de bel over de forse verkeersdrempels in zijn wijk. Janssen klaagde over "onacceptabele schokken van mijn voertuig en zeer hinderlijke klappen in mijn rug en nek als ik keurig met dertig kilometer per uur over deze obstakels rijd." Er bleken meer bewoners te zijn met deze klachten.

Wijkschouw
Na een wijkschouw vorige week dinsdag heeft de gemeente daarom besloten een viertal verkeersplateaus te onderzoeken. Het gaat om drempels in respectievelijk de Hofmanstraat, Van Egmondstraat, Dobbenstraat en eentje in de Drossaardlaan. Hoe of wanneer de drempels worden aangepast is nog niet bekend.

Verkeersdeskundige Willem Moors van gemeente Leerdam was present bij de schouw in de wijk. Hij erkent dat de drempels, hoewel ze binnen de normen vallen, "wat fors" zijn. "Het lijkt erop dat de drempels in het midden wat lager zijn, maar dichterbij de stoep steeds hoger worden." De drempels worden nagemeten en kunnen mogelijk ook in overleg met Arriva, hulpdiensten en scholen worden aangepast.

Janneke Kok

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten