Afbeelding
Foto: Lieke Zijderlaan

Eerste Sisters Event in Benschop smaakt naar meer

Algemeen 1.390 keer gelezen

BENSCHOP • Een plek voor ontmoeting, verbinding én bemoediging in het christelijk geloof voor vrouwen in het dorp. Dat was de droom van de drie initiatiefneemsters van ‘Sisters Benschop’. Met ruim 80 deelnemers was het eerste event op zaterdag 18 maart volgens de initiatiefneemsters een groot succes. ‘’Het smaakt naar meer!’’ 

De rode loper uit, de deuren van gebouw Maranatha uitnodigend open: ruim 80 vrouwen uit het dorp waren op 18 maart bij het eerste Sisters Event, een initiatief van de hervormde gemeente Benschop. Vanuit de grote zaal klinkt de muziek van band Witness, rijen tafels zijn feestelijk gedekt met prachtige borden, brandende kaarsen en voorjaarsbloemen in glazen vaasjes. Het is een feest voor het oog en oor van iedereen die binnenkomt.

Naar elkaar omzien

Meer verbinding tussen vrouwen in het dorp, elkaar kunnen bemoedigen in alle omstandigheden en samen zoeken naar verdieping in het christelijk geloof. Dat was de gezamenlijke droom van Lijdi Hoogenboom, Dianne Lodewijks en Simara van der Vlist, de initiatiefneemsters achter Sisters Benschop. De vrouwen merkten dat ze na de coronajaren de verbinding en ontmoeting met andere vrouwen in het dorp en in de kerk misten. Lijdi: “We hebben elkaar als ‘sisters’ - zussen van Gods gezin - hard nodig. Het is belangrijk dat we om elkaar heen staan. Dat we met elkaar leuke, maar ook verdrietige momenten durven te delen.”

Benschopse lunch

Nadat de middag is gestart met het samen zingen van ‘U maakt ons één, U bracht ons tezamen’ volgt een echte Benschopse lunch: warme soep van petit-restaurant Zeevliet, verse broodjes van Catering aan de Wetering en gezond fruit van Ardi Fruit Benschop. Iedereen geniet zichtbaar van alle lekkernijen en van de gezellige gesprekken in de rij voor het serveerpunt of met de buurvrouw aan tafel. 

Deur van hoop

De spreekster vanmiddag is Nadine de Vos. Ze is teamleider bij Arise Nederland, een organisatie die weekenden en events organiseert om vrouwen in hun geloof te versterken. ‘Arise’ is ook het thema van dit Sisters Event. Vertaald in het Nederlands betekent het ‘Opstaan’. Dat is precies wat Nadine de Benschopse vrouwen wil meegeven: ‘God zegt je vanmiddag ‘Sta op, stop met jezelf kleiner te maken dan je bent. Ik zet een deur van hoop bovenop jouw pijn.’ Bemoedigende woorden die de aanwezigen zichtbaar raken én kracht geven. 

Voorjaarsstuk

De middag wordt afgesloten met een voorjaarsworkshop. Iedereen gaat naar huis met een prachtig voorjaarsstuk, compleet met perentak, mos en kievitseitjes. Het eerste event is meer dan geslaagd. De initiatiefneemsters krijgen een groot applaus als de klok 17 uur slaat. Lijdi, Simara en Dianne kijken met een dankbaar gevoel op de middag terug én hebben al plannen gemaakt voor een volgend Sisters Event. “Het is onze hoop een community te vormen waar vrouwen uit het dorp een luisterend oor vinden en op een laagdrempelige manier bij iemand terechtkunnen. Waar ze vrouwen vinden die met hen meeleven en voor hen bidden.”

Het volgende Sisters Event is op zaterdag 19 augustus 2023. Meer info op instagram.com/sisters_benschop. Contact opnemen kan via info@sistersbenschop.nl. 

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
De Burgemeester streeft naar tweede Michelin-ster Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Ski-talent Vigo wil liefst zo snel mogelijk naar beneden Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Hollandse IJssel weer wat schoner: dertig kilo afval bij elkaar gesupt Nieuws 6 jun., 17:14
Afbeelding
Jeu de Boulesclub Cercle de Pétanque viert 45-jarig jubileum Nieuws 6 jun., 17:03
Afbeelding
Diamanten paar Hogendonk: een leven lang samen Nieuws 6 jun., 17:02
Afbeelding
Lach en een traan in Hospice IJsselstein Nieuws 6 jun., 16:58
Afbeelding
Elke zaterdag stadswandeling door Montfoort Nieuws 6 jun., 16:07
Afbeelding
Gouden bruidegom liet bruid wachten bij de kerk Nieuws 6 jun., 16:00