Afbeelding
Foto: Lieke Zijderlaan

Eerste Sisters Event in Benschop smaakt naar meer

Algemeen 2.194 keer gelezen

BENSCHOP • Een plek voor ontmoeting, verbinding én bemoediging in het christelijk geloof voor vrouwen in het dorp. Dat was de droom van de drie initiatiefneemsters van ‘Sisters Benschop’. Met ruim 80 deelnemers was het eerste event op zaterdag 18 maart volgens de initiatiefneemsters een groot succes. ‘’Het smaakt naar meer!’’ 

De rode loper uit, de deuren van gebouw Maranatha uitnodigend open: ruim 80 vrouwen uit het dorp waren op 18 maart bij het eerste Sisters Event, een initiatief van de hervormde gemeente Benschop. Vanuit de grote zaal klinkt de muziek van band Witness, rijen tafels zijn feestelijk gedekt met prachtige borden, brandende kaarsen en voorjaarsbloemen in glazen vaasjes. Het is een feest voor het oog en oor van iedereen die binnenkomt.

Naar elkaar omzien

Meer verbinding tussen vrouwen in het dorp, elkaar kunnen bemoedigen in alle omstandigheden en samen zoeken naar verdieping in het christelijk geloof. Dat was de gezamenlijke droom van Lijdi Hoogenboom, Dianne Lodewijks en Simara van der Vlist, de initiatiefneemsters achter Sisters Benschop. De vrouwen merkten dat ze na de coronajaren de verbinding en ontmoeting met andere vrouwen in het dorp en in de kerk misten. Lijdi: “We hebben elkaar als ‘sisters’ - zussen van Gods gezin - hard nodig. Het is belangrijk dat we om elkaar heen staan. Dat we met elkaar leuke, maar ook verdrietige momenten durven te delen.”

Benschopse lunch

Nadat de middag is gestart met het samen zingen van ‘U maakt ons één, U bracht ons tezamen’ volgt een echte Benschopse lunch: warme soep van petit-restaurant Zeevliet, verse broodjes van Catering aan de Wetering en gezond fruit van Ardi Fruit Benschop. Iedereen geniet zichtbaar van alle lekkernijen en van de gezellige gesprekken in de rij voor het serveerpunt of met de buurvrouw aan tafel. 

Deur van hoop

De spreekster vanmiddag is Nadine de Vos. Ze is teamleider bij Arise Nederland, een organisatie die weekenden en events organiseert om vrouwen in hun geloof te versterken. ‘Arise’ is ook het thema van dit Sisters Event. Vertaald in het Nederlands betekent het ‘Opstaan’. Dat is precies wat Nadine de Benschopse vrouwen wil meegeven: ‘God zegt je vanmiddag ‘Sta op, stop met jezelf kleiner te maken dan je bent. Ik zet een deur van hoop bovenop jouw pijn.’ Bemoedigende woorden die de aanwezigen zichtbaar raken én kracht geven. 

Voorjaarsstuk

De middag wordt afgesloten met een voorjaarsworkshop. Iedereen gaat naar huis met een prachtig voorjaarsstuk, compleet met perentak, mos en kievitseitjes. Het eerste event is meer dan geslaagd. De initiatiefneemsters krijgen een groot applaus als de klok 17 uur slaat. Lijdi, Simara en Dianne kijken met een dankbaar gevoel op de middag terug én hebben al plannen gemaakt voor een volgend Sisters Event. “Het is onze hoop een community te vormen waar vrouwen uit het dorp een luisterend oor vinden en op een laagdrempelige manier bij iemand terechtkunnen. Waar ze vrouwen vinden die met hen meeleven en voor hen bidden.”

Het volgende Sisters Event is op zaterdag 19 augustus 2023. Meer info op instagram.com/sisters_benschop. Contact opnemen kan via info@sistersbenschop.nl. 

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23