• Vriendinnen Danyah, Lyala en Rudaina spelen Sequence.
• Vriendinnen Danyah, Lyala en Rudaina spelen Sequence. Foto: Elvira Schenk

Vijf jaar verbinding met WegWijs Montfoort Linschoten

Algemeen 280 keer gelezen

MONTFOORT • Stichting WegWijs Montfoort - Linschoten bestaat vijf jaar. De stichting organiseert uiteenlopende verbindende activiteiten voor alle mensen in Montfoort, zoals taalgroepen, huiswerkbegeleiding en spelletjesmiddagen.

Stichting WegWijs is ontstaan uit een samenwerking tussen Vluchtelingenwerk Montfoort, het Vredesplatform en de Protestantse Gemeente Montfoort. Drie vriendinnen afkomstig uit Irak, Soedan en Marokko en woonachtig in Montfoort spraken de wens uit voor een buurthuis. Een plek waar ontmoetingen en activiteiten plaats konden vinden. Zodoende werden de eerste HapSnap maaltijden georganiseerd. Deze waren een groot succes. Er sloten regelmatig meer dan tachtig mensen aan uit diverse landen. Vrijwilligers Ingrid en Marry hebben fijne herinneringen aan deze maaltijden. “Echt een hoogtepunt uit ons vijfjarig bestaan.”

Stichting WegWijs is er voor alle inwoners van de gemeente Montfoort. “We streven ernaar om in te spelen op de vraag van de mensen. Als de belangstelling afneemt dan stopt de activiteit weer. Zo hebben we in het verleden fiets- en computerlessen gegeven”, vertelt Ingrid. Stichting WegWijs begeleidt in totaal drie taalgroepen voor anderstaligen. Maandag- en woensdagochtend in kerkgebouw De Rank en op maandagavond in het SWOM DoeMeeHuis. De groep op woensdagochtend is alleen bestemd voor vrouwen. Deze bestaat al langer dan vijf jaar. Zij vormen een hechte groep met al jaren dezelfde vrijwilligers. Op maandagavond is er huiswerkbegeleiding in De Rank onder begeleiding van deskundige vrijwilligers en op woensdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur is er spelletjesmiddag voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Iedereen is welkom en alle activiteiten zijn gratis.

De inloop is vrij en opgeven is niet nodig. “Er is altijd een ontspannen sfeer en ouders mogen, als ze dat willen, ook mee doen.” Vertellen Ingrid en Marry. De vrijwilligers spelen spelletjes met de kinderen. “Het leuke van spelletjes spelen is dat het ongemerkt heel educatief is. Spelletjes als Scrabble of Pim Pam Pet trainen de woordenschat en met veel spelletjes kun je werken aan rekenvaardigheden.” 

Stichting WegWijs is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zoals een nieuw bestuurslid en oppas tijdens de ochtend taalgroepen. Voor de woensdagochtend is nog een vrijwilliger welkom voor de taallessen. Voor meer informatie: Ingrid Kautz-Borrenbergs via email info@swml.nl.

Elvira Schenk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
De Burgemeester streeft naar tweede Michelin-ster Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Ski-talent Vigo wil liefst zo snel mogelijk naar beneden Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Hollandse IJssel weer wat schoner: dertig kilo afval bij elkaar gesupt Nieuws 6 jun., 17:14
Afbeelding
Jeu de Boulesclub Cercle de Pétanque viert 45-jarig jubileum Nieuws 6 jun., 17:03
Afbeelding
Diamanten paar Hogendonk: een leven lang samen Nieuws 6 jun., 17:02
Afbeelding
Lach en een traan in Hospice IJsselstein Nieuws 6 jun., 16:58
Afbeelding
Elke zaterdag stadswandeling door Montfoort Nieuws 6 jun., 16:07
Afbeelding
Gouden bruidegom liet bruid wachten bij de kerk Nieuws 6 jun., 16:00