• In tafelgesprekken bespraken IJsselsteinse cultuurmakers verschillende ideeën.
• In tafelgesprekken bespraken IJsselsteinse cultuurmakers verschillende ideeën. Foto: Linda de Kort

Ideeën in overvloed voor Cultuurweek IJsselstein

Algemeen 710 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Hoe zou een IJsselsteinse Cultuurweek eruit kunnen zien? Met deze vraag gingen verschillende cultuurmakers in Theater Pantalone aan de slag tijdens het tweede Cultuurcafé. Op uitnodiging van de gemeente IJsselstein wisselden tientallen cultuurmakers hun ideeën over dit onderwerp uit.

Tijdens het eerste Cultuurcafé in oktober was een IJsselsteinse Cultuurweek één van de ideeën die was geopperd om de zichtbaarheid van het cultuuraanbod te vergroten. Het was nu aan de verschillende disciplines om te brainstormen hoe hier een invulling aan zou kunnen worden gegeven.

Op een ‘out of the box’ manier dachten cultuurmakers samen na buiten hun eigen vakgebied. Zo dachten beeldende kunstenaars, fotografen, theatermakers na hoe ‘muziek’ vorm zou kunnen krijgen, terwijl koorleden en muzikanten in gesprek gingen over ‘theater’. Dat leverden een groot aantal originele ideeën op. “Een muzikale rondreis over de grachten, een pianoconcert in de basiliek, kinderen een instrument laten leren bespelen, een talentenshow, een lasershow op IJsselsteinse gebouwen”, waren slechts een paar suggesties. Een idee dat met veel gelach en enthousiasme werd ontvangen was het organiseren van karaoke.

Vooral het zichtbaar maken van IJsselsteinse culturele initiatieven mét een interactief karakter kon rekenen op grote bijval van de deelnemers. Verschillende deelnemers vonden elkaar in het brengen van cultuur in verzorgingshuizen. Ook het betrekken en het uitwisselen van cultuur met nieuwe Nederlanders werd genoemd. “Het is belangrijk om samen met het publiek de IJsselsteinse cultuur op te kunnen pakken”, aldus een deelneemster. “En leuk. We zouden ook kunnen kijken hoe we scholen en kinderen hierbij kunnen betrekken”, vulde een andere deelnemer aan. 

De avond begon met een kijkje achter de schermen bij het theater en eindigde met een muzikale traktatie van vrouwenpopkoor Sing4Fun en een netwerkborrel.  

Na een uitwerking van alle suggesties zal de gemeente verdere stappen kenbaar gaan maken. Belangstellenden kunnen mailen naar cultuur@ijsselstein.nl.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
De Burgemeester streeft naar tweede Michelin-ster Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Ski-talent Vigo wil liefst zo snel mogelijk naar beneden Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Hollandse IJssel weer wat schoner: dertig kilo afval bij elkaar gesupt Nieuws 6 jun., 17:14
Afbeelding
Jeu de Boulesclub Cercle de Pétanque viert 45-jarig jubileum Nieuws 6 jun., 17:03
Afbeelding
Diamanten paar Hogendonk: een leven lang samen Nieuws 6 jun., 17:02
Afbeelding
Lach en een traan in Hospice IJsselstein Nieuws 6 jun., 16:58
Afbeelding
Elke zaterdag stadswandeling door Montfoort Nieuws 6 jun., 16:07
Afbeelding
Gouden bruidegom liet bruid wachten bij de kerk Nieuws 6 jun., 16:00