Afbeelding

Flitspaal N210 IJsselstein gaat aan

Algemeen 1.054 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Wie met de auto of motor te hard rijdt op de N210 bij IJsselstein, krijgt vanaf 20 maart een boete. Vanaf dan gaat een flitspaal aan voor de bocht bij Westfort. De provincie Utrecht, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor gaan aanpassen en dat de verkeersveiligheid op de N210 verbetert. 

De vaste flitser staat ter hoogte van de Lage Dijk, en handhaaft in beide rijrichtingen. De maximumsnelheid is hier 80 km/uur. De N210 is een drukke ontsluitingsweg. Het Openbaar Ministerie heeft besloten de flitspaal te plaatsen nadat de provincie Utrecht en de politie een aanvraag hebben ingediend, waarin zij aangeven dat op deze weg vaak te hard wordt gereden. Door de lange bocht en de hoge verkeersintensiteit vormt dat een groot risico. 

Er is door de jaren heen een stijgende lijn in het aantal en de ernst van de ongevallen te zien op deze locatie. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.In de afgelopen periode is de flitspaal getest. 

Vanaf 20 maart krijgen alle overtreders een boete. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie verbeterd is. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de gemeente, of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beverholen in Lekdijk: waterschap herstelt schade Algemeen 23 mrt., 16:22
Afbeelding
Mijlpaal voor Kindcentrum Montfoort hoogste punt is bereikt Algemeen 23 mrt., 14:04
Afbeelding
Werkzaamheden slijpen trambaan traject IJsselstein – Nieuwegein Algemeen 23 mrt., 08:52
Afbeelding
Het Groot Dictee der Lopikerwaard 2023 Algemeen 22 mrt., 09:56
Afbeelding
Eerste Sisters Event in Benschop smaakt naar meer Algemeen 22 mrt., 09:15
Afbeelding
Vijf jaar verbinding met WegWijs Montfoort Linschoten Algemeen 22 mrt., 09:10
Afbeelding
Volleybalvereniging De Valk viert 60-jarig bestaan Algemeen 22 mrt., 09:00
Afbeelding
Inchecken met betaalpas mogelijk in alle bussen en trams in Utrecht Algemeen 22 mrt., 07:33