• Laura Heijgen strijdt mee voor Miss World Nederland.
• Laura Heijgen strijdt mee voor Miss World Nederland. Foto: Linda de Kort

IJsselsteinse Laura (19) in de race voor Miss World Nederland

Algemeen 2.075 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Nederland vertegenwoordigen bij de verkiezing van Miss World. Het is een mooie droom van Laura Heijgen uit IJsselstein. Maar de 19-jarige Laura staat eerst nog een traject in eigen land te wachten. 

Na een selectie uit 100 dames is ze nu nog in de race met twintig anderen voor een finaleplaats in de strijd Miss World Nederland 2023. En daarna kunnen de deuren opengaan als vertegenwoordiger van Nederland bij de Miss World-verkiezing.

“We doen nu al zoveel leuke dingen. Ik heb een modeshow gelopen in een bruidsjurk, ik krijg les in marketing, ik heb gezongen en gepresenteerd. Echt, allemaal leuk”, vertelt Laura enthousiast. “Ook het contact met de andere meiden is leuk en gezellig. Heel fijn.”

Beauty with a Purpose

Laura had al eerder interesse in Miss-verkiezingen. “Maar deze Miss World Nederland sprak me helemaal aan. Met name omdat ik zelf een onderwerp mocht kiezen dat dichtbij mijn hart lag. Bij deze verkiezing hoort namelijk ook het onderdeel Beauty with a Purpose.”
De organisatie van Miss World heeft duidelijk gekozen voor Beauty with Brains. Het gaat niet alleen om uiterlijke schoonheid. Met Beauty with a Purpose kiezen de deelnemers een eigen onderwerp waarin ze aandacht vragen voor een relevante kwestie in hun leven.

Angststoornissen

“Ik heb gekozen voor angststoornissen. Ik heb zelf vroeger veel angst gehad om in het openbaar te eten. Dat ging zelfs zover dat ik op school geen broodje meer durfde te eten. Ik werd er letterlijk ziek van. Met hulp van mijn ouders en therapeut ben ik dit te boven gekomen, maar het heeft toch wel een wissel op mijn leven getrokken.” Uiteindelijk zat Laura op drie middelbare scholen voor ze haar plekje had gevonden en haar diploma behaalde. 

De ruimte die Laura krijgt om dit onderwerp in de verkiezing aandacht te geven, is precies waar Laura haar hart in kan leggen. “Ik heb al eerder aandacht voor dit ontwerp gevraagd. Op school door zelf met een plan van aanpak tegen pesten te komen en zo stond ik vorig jaar 2022 zes uur lang op een paal om geld in te zamelen voor jongeren met psychische klachten.”

Geen bikini of badpak

Een ander element dat Laura zeer aanspreekt is dat er geen bikini/badpak-ronde in voorkomt. De Miss-verkiezing zocht in 1951 nog naar ‘het mooiste meisje in bikini’. Maar sinds 2006 gaat het om ‘een goodwill ambassador die een sterk karakter, ambitieuze instelling, behoorlijke opleidingsgraad en representatief uiterlijk heeft’. “Het gaat dus duidelijk om meer dan alleen een mooi koppie of lichaam. En je wordt gekozen door een vakjury en niet, wat je weleens ziet, dat mensen op je kunnen stemmen via voor 50 cent per sms. Dat is wel zo eerlijk”, lacht Laura vrolijk. 

Mooie toekomstplannen

Naast het enthousiasme dat Laura voor de Miss-verkiezing heeft, heeft ze ook mooie plannen voor de toekomst. “Ik zit nu in het eerste jaar van de acteursopleiding bij het Creative College in Utrecht. Zingen, presenteren, dansen en acteren zijn ook grote hobby’s. Ik zou het geweldig vinden om later een kinderprogramma op Zapp te presenteren. Ik kreeg tijdens mijn Miss-auditie ook de vraag waar ik voor zou kiezen als ik tegelijkertijd een aanbod zou krijgen om een tv-programma te kunnen presenteren. Ik heb eerlijk gezegd dat ik zo’n kans nooit zou laten lopen. Maar dat begrepen ze dus heel goed en ik ging door naar de volgende ronde. En wie weet wat er allemaal nog op mijn pad gaat komen.”

Voorlopig is Laura druk in de race voor Miss World Nederland 2023. “Doordat vorig jaar alles is verlaat door corona zijn nog niet alle data bekend. Er staan in mei en juni nog foto-shoots in de planning. Een exacte datum wanneer de winnares bekend wordt gemaakt, is er nog niet. Dat wordt, denk ik, aan het einde van dit jaar bekendgemaakt.” Pas als Laura deze kroon op haar hoofd heeft, wordt ze uitverkoren om de sjerp met de nationale driekleur wereldwijd te tonen. Maar voor nu heeft ze in ieder geval de tijd van haar leven.

Linda de Kort

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beverholen in Lekdijk: waterschap herstelt schade Algemeen 23 mrt., 16:22
Afbeelding
Mijlpaal voor Kindcentrum Montfoort hoogste punt is bereikt Algemeen 23 mrt., 14:04
Afbeelding
Werkzaamheden slijpen trambaan traject IJsselstein – Nieuwegein Algemeen 23 mrt., 08:52
Afbeelding
Het Groot Dictee der Lopikerwaard 2023 Algemeen 22 mrt., 09:56
Afbeelding
Eerste Sisters Event in Benschop smaakt naar meer Algemeen 22 mrt., 09:15
Afbeelding
Vijf jaar verbinding met WegWijs Montfoort Linschoten Algemeen 22 mrt., 09:10
Afbeelding
Volleybalvereniging De Valk viert 60-jarig bestaan Algemeen 22 mrt., 09:00
Afbeelding
Inchecken met betaalpas mogelijk in alle bussen en trams in Utrecht Algemeen 22 mrt., 07:33