• Wethouder Wim van Wikselaar opent Mont Fortis met een zojuist gekochte schaar.
• Wethouder Wim van Wikselaar opent Mont Fortis met een zojuist gekochte schaar. Foto: Elvira Schenk

Lange rij voor nieuwe kringloopwinkel Mont Fortis

Algemeen 1.165 keer gelezen

MONTFOORT • Wethouder Wim van Wikselaar heeft zaterdag de nieuwe kringloopwinkel Mont Fortis in Montfoort geopend. Dat deed hij met een zojuist gekochte schaar uit de winkel. De rij nieuwsgierige klanten kon na hem naar binnen.

Er heeft zich deze ochtend veel volk verzameld voor de opening van de kringloopwinkel in de Keizerstraat. De ingang was feestelijk versierd met zelf opgeblazen ballonnen. Buiten heerste een sfeer van verwachting. “Wat zou er te koop zijn?” De werkgroep kringloop van de Hersteld Hervormde Gemeente Montfoort stond trots voor de ingang.

In de afgelopen weken is een hoop werk verzet. De winkel is mooi ingericht met allerlei producten: kinderspeelgoed, kleding, een servies en nog veel meer. Er ligt zelfs nieuwe kleding in verpakking. “In eerste instantie hebben we tweedehands spullen verzameld van de gemeente. Maar al snel kwamen mensen uit de buurt spullen brengen”, vertelt een medewerkster.

Mooie stap

De wethouder hield een toespraak over het belang van een kringloopwinkel in Montfoort. De wethouder heeft duurzaamheid als taak in zijn portefeuille. Hij ziet de winkel als een mooie stap in dit kader. “In deze tijd is het niet vanzelfsprekend dat je spullen nieuw kunt kopen. Mont Fortis voorziet in deze behoefte.” Mont Fortis is de naam van het kasteel van Montfoort en betekent: sterke berg. De wethouder sprak de wens uit dat de kringloopwinkel net zo sterk zal zijn als deze berg en dat de fundamenten zo stevig mogen zijn als een rots. De wethouder sprak zijn trots uit over de initiatiefnemers en het feit dat als een Montfoorter een plan heeft, hij of zij hoe dan ook een weg zal vinden om het uit te voeren. Dat is wat de werkgroep heeft gedaan. Met als resultaat een prachtige winkel waar Montfoort behoefte aan heeft.

Toestroom

Het lintje werd doorgeknipt met een zojuist gekochte schaar. De schaar was de eerste verkoop uit de winkel. Na de opening ging het snel. De mensen stroomden toe en stonden in de rij om naar binnen te mogen. Er werden muntjes uitgedeeld en de eerste spullen gingen over de toonbank, waaronder een prachtig hobbelpaard waar een kind weer blij op kan hobbelen.

Mont Fortis is geopend op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur voor leuke tweedehands spulletjes. Inbrengen van nette tweedehands spullen kan op zaterdag tijdens de openingsuren.

Elvira Schenk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12