Mevrouw Klomp, de bedenker van de naam van het steunpunt: BuurSaam IJselstein, ontvangt bloemen en cadeaubon uit handen van Tineke Zwambag, coördinator van het steunpunt.
Mevrouw Klomp, de bedenker van de naam van het steunpunt: BuurSaam IJselstein, ontvangt bloemen en cadeaubon uit handen van Tineke Zwambag, coördinator van het steunpunt. Foto: AxionContinu

Steunpunt BuurSaam IJsselstein voor ouderen geopend

Algemeen 1.605 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Op locatie Mariënstein van zorgorganisatie AxionContinu is op 21 januari een nieuw steunpunt geopend: BuurSaam IJsselstein. Het steunpunt gaat activiteiten organiseren voor ouderen uit de buurt. En ouderen met hulpvragen matchen met vrijwilligers die het leuk vinden iets te betekenen voor een ander. 

Met 90 mensen was de officiële opening druk bezocht. Vooral door de buren van Mariënstein, de bewoners van de seniorenappartementen van de Hooghe Camp. Wat ze ervan verwachten? “Elkaar blij maken en elkaar een beetje helpen”, aldus de reacties van de bezoekers. 

Mevrouw Klomp was de winnaar van de prijsvraag. Zij had de naam van het steunpunt bedacht en kreeg als beloning een mooie waardebon voor het Fulcotheater, de Buur aan de overkant. De band One Trick Pony uit Nieuwegein zorgde tijdens de opening voor extra gezelligheid.

Activiteiten BuurSaam IJsselstein
BuurSaam IJsselstein gaat activiteiten organiseren voor senioren uit de buurt. Er wordt gestart met een bingo op 9 februari en een gezellige lunch op 11 maart. Daarnaast is het de bedoeling dat thuiswonende ouderen met een hulpvraag aan worden gekoppeld of de juiste verwijzing krijgen naar hulpverlening. Dit kunnen buren zijn, vrijwilligers die - in en om het huis- de handen uit de mouwen steken, of als maatje een luisterend oor bieden.

Ook bieden Axioncontinu en Pulse hulp. Het kan gaan om bijvoorbeeld samen koffiedrinken, hulp bij klusjes in of om het huis, samen wandelen, samen naar de markt of de winkel of digitale ondersteuning, zoals hulp met de telefoon. Daarnaast is er iedere donderdag (start 9 februari) een BuurSaam inloopuur van 13.30-14.30 uur in de Oase van Pulse, de buurman van Mariënstein. Daar kunnen ouderen, mantelzorgers en (potentiële) vrijwilligers vragen stellen over van alles, met ideeën komen of gewoon even kletsen onder het genot van een kopje koffie.

Meer informatie 
Interesse als vrijwilliger of een hulpvraag of goed idee? Kijk op de webpagina van BuurSaam IJsselstein voor meer informatie en de contactgegevens. Of kom langs op het inloopuur op donderdag van 13.30 tot 14.30 uur (vanaf 9 februari).

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14