• Ouderen genieten in De Vaart van het volledig verzorgde lustrumfeest.
• Ouderen genieten in De Vaart van het volledig verzorgde lustrumfeest. Foto: Hanneke Stoof

Vijf jaar ‘Met je hart’ tegen eenzaamheid onder ouderen

Algemeen 745 keer gelezen

LINSCHOTEN / MONTFOORT • Stichting ‘Met je hart Montfoort-Linschoten’ heeft haar 5-jarig bestaan gevierd met een groot feest in dorpshuis De Vaart in Linschoten. Met theater, oud Hollandse liedjes, een quiz en leuke gesprekken. Iedereen ging met een goed gevulde buik voldaan naar huis.

‘Met je hart’ zet zich in voor zelfstandig wonende en kwetsbare ouderen, waarvan een groot deel de deur niet uit komt.  Het voortdurend alleen zijn maakt mensen ongelukkig en soms zelfs ziek. De stichting heeft als doel het verbinden van ouderen, vrijwilligers en lokale ondernemers om met elkaar het leven fijner en rijker te maken door middel van persoonlijke aandacht en allerlei activiteiten. Lokale ondernemers sponsoren de stichting zodat het contact voor iedere beurs bereikbaar is.

Persoonlijke aandacht

Huisarts Karen Damen zag hoe pijnlijk eenzaamheid kan zijn en bracht in 2017 een aantal mensen bij elkaar die het kernteam van Met je hart Montfoort-Linschoten vormen. Samen met andere vrijwilligers ontstond een team van 30 mensen. Zij nodigden de ouderen persoonlijk uit voor het feest tijdens een telefoongesprek en met een kaartje door de brievenbus. Mensen die slecht ter been zijn werden opgehaald en weer thuis gebracht. 

Hanneke Stoof is één van de vrijwilligers van het kernteam. “Als je alleen bent is het moeilijk om aansluiting te vinden met anderen. Daarom gaan twee vrijwilligers met zes ouderen lunchen. Door die aandacht ontstaan intensieve en leuke gesprekken. Iedere keer zijn andere ouderen aan de beurt, want er zijn in totaal 30 ouderen waar we als stichting contact mee hebben. We hebben de afgelopen jaren van alles georganiseerd zoals een huifkartocht en een bezoekje aan de Intratuin met een kopje koffie en wat lekkers. In coronatijd hadden we vooral deurcontact. We overhandigden bijvoorbeeld een kerstpakketje aan de deur en brachten Bloomon-bonnen rond.”

De middag was compleet verzorgd met als hoogtepunt de voorstelling ‘Aan de keukentafel’ van theatergroep Mooi Weer. De oud Hollandse liedjes van onder anderen Wim Sonneveld, Ramses Shaffy en De Ramblers werden druk meegezongen. Na afloop was er erwtensoep en tomatensoep van Job Ros. De vrijwilligers hadden heel wat broodjes gesmeerd.

Eén van de oudere dames vroeg zelfs of dit niet maandelijks georganiseerd kon worden, ze had zo ontzettend genoten.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12