• Irma Steemers-Rijkse met wethouder Edwin Tas.
• Irma Steemers-Rijkse met wethouder Edwin Tas. Foto: Gemeente IJsselstein

Fulco de Minstreel voor Irma Steemers-Rijkse

Algemeen 278 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Bij het 25-jarig bestaan van judoschool Judo Ryu Rijkse is mede-oprichtster Irma Steemers-Rijkse zaterdag verrast met het waarderingssymbool Fulco de Minstreel van de gemeente IJsselstein.

Wethouder Edwin Tas overhandigde haar het beeldje als een blijk van waardering voor haar inzet voor de judosport in IJsselstein, de vereniging en alle judoka’s die zij in de loop der jaren getraind, gecoached en opgeleid heeft. De waardering bestaat uit een replica van het beeldhouwwerk dat in IJsselstein staat op de hoek van de Schuttersgracht en Weidstraat. Het is een kenmerkend symbool van de stad. 
Al op 17-jarige leeftijd gaf Irma haar eerste judolessen. Dat gebeurde toen nog in Nieuwegein in De Voltreffer. Op 10 januari 1998 startte Judo Ryu Rijkse de eerste judolessen in sportzaal De Poortdijk in IJsselstein. Irma geeft sindsdien elke woensdagavond en - bijna elke - zaterdagochtend vrijwillig les aan kinderen vanaf 5 jaar tot en met volwassenen. Ze heeft meer dan 25 judoka’s opgeleid tot de zwarte band en daarnaast een tiental judoka’s begeleid in het behalen van hun lerarendiploma. Ook gaat zij mee met wedstrijden om te coachen. Naast het geven van trainingen en coachen is Irma al 25 jaar lid van het bestuur.

Natuurlijk vindt Irma het leuk als haar judoka’s een wedstrijd winnen, maar dat is niet het belangrijkste, zo weet men bij de judovereniging. Respect, inzet, doorzetten, het leren omgaan met verlies en plezier hebben, dat zijn de pijlers. Elk kind is welkom bij Judo Ryu Rijkse. Irma zal altijd zoeken naar de mogelijkheden voor het kind om mee te sporten, mee te doen aan clubkampioenschappen en het jaarlijkse judokamp. 

De Fulco de Minstreel is een van de gemeentelijke onderscheidingen die IJsselstein kent. IJsselstein kent daarnaast ook de uitzonderlijk vererende Stadspenning en het ruimer uit te reiken Compliment.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Voorleesdagen van start: burgemeester Patrick van Domburg leest voor Algemeen 25 jan, 15:18
Afbeelding
Vrijwilligers voor het verkeer gezocht tijdens de Avond4Daagse! Algemeen 25 jan, 15:11
Afbeelding
Aangehouden drugsdealer Montfoort veroordeeld tot 12 maanden celstraf 112 25 jan, 14:38
Afbeelding
Waterschap biedt subsidieregeling Blauwe Bewonersinitiatieven weer aan Algemeen 25 jan, 14:32
Afbeelding
Steunpunt BuurSaam IJsselstein voor ouderen geopend Algemeen 25 jan, 12:04
Afbeelding
60-jarig jubileum bij Amiticia voor Leny Algemeen 25 jan, 09:00
Afbeelding
Vijf jaar 'Met je hart' tegen eenzaamheid onder ouderen Algemeen 25 jan, 08:00
Afbeelding
Succesvol weidevogelbeheer in Lopikerwaard vraagt betere afstemming Algemeen 24 jan, 17:13