• Sander (l) en Dion voor de nieuwe shop.
• Sander (l) en Dion voor de nieuwe shop. Foto: Linda de Kort

Tattooshop Tatsantoo opent deuren in Montfoort

Algemeen 2.615 keer gelezen

MONTFOORT • Sinds deze maand heeft Tatsantoo haar deuren geopend in Montfoort. Eigenaar Sander Alleman had in Breukelen al jaren een succesvolle tattoostudio, maar door verhuizing met zijn vriendin naar Montfoort volgde de logische stap om daar een zaak te openen. Het pand van het voormalige Friethuys in de Hoogstraat stond al geruime tijd leeg.

Zorgvuldigheid en gezelligheid gaan bij Sander hand in hand. “We zetten pas een tattoo na een goed gesprek en alleen op afspraak. Maar mensen zijn altijd welkom om binnen te lopen voor een bakje koffie.”

Leraar Giorgio

Zelf kreeg Sander zijn eerste tattoo jaren geleden. Dat betekende ook zijn start als tatoeëerder. “Normaal heb je een portfolio waarmee je naar een ervaren tatoeëerder gaat om te vragen of je ervaring op mag doen. Bij mij ging het anders. Ik ben door Giorgio Quaresima geholpen het vak in te rollen. Hij werd mijn leraar.” Dat bleek een goede keuze. Inmiddels is Sander een ervaren tatoeëerder. “We zijn erg goed in lijnen en schaduwen. Maar we kunnen alle tattoos zetten. We maken alle tattoos op maat, custom made. Alleen voor portretten vraag ik andere tatoeëerders, omdat het een nét iets andere techniek vraagt.”

Dame van 81

“Vaak is het zetten van een tattoo heel persoonlijk. Vandaar ook altijd een gesprek vooraf. Mensen kiezen voor een tattoo als herinnering of als versiering, maar er zit altijd een verhaal aan vast. En het is voor zowel jong als oud. Mijn oudste klant is een dame van 81 jaar. Zij heeft de namen van haar overleden man en dochter op haar arm laten zetten. Daarna kwam ze nog regelmatig binnen met haar rollator om een kopje thee te komen drinken. Mooi toch”, lacht Sander.

Zorgvuldigheid

Sander is niet de enige die tatoeëert. Ook Dion (met Tattoos By Dion) en Annemiek onder Tattoos By Annemiek) lopen in de shop mee. Tatsantoo is daardoor van alle markten thuis. Wel werkt iedereen volgens dezelfde zorgvuldige regels. “Tussen 16 en 18 jaar mag je wettelijk iemand tatoeëren met schriftelijke toestemming van ouders. Dat doen wij alleen bij hoge uitzondering. In de praktijk is het gewoon vanaf 18 jaar na een goed gesprek.”

Hartverwarmende reacties

Trouwe klanten uit Breukelen snappen de verhuizing en volgen Sander. “De klanten gaan gewoon mee.” Hoe sterk de band is met zijn klanten is, bleek al eerder. Corona was een zware periode, maar de tattooshop werd in 2021 ook nog eens getroffen door waterschade. De reacties van mede-tatoeëerders en klanten waren hartverwarmend. Sander heeft er dan ook alle vertrouwen in dat ook de shop in Montfoort een succes wordt. “De eerste reacties van voorbijgangers en de buren zijn erg leuk. We voelen ons hier al helemaal thuis.”

Afspraken en voorbeelden

Voor het maken van afspraken en voorbeelden, kijk op Tatsantoo op Facebook (www.facebook.com/Tatsantoo) en Instagram (www.instagram.com/tatsantoo/).

Linda de Kort

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Voorleesdagen van start: burgemeester Patrick van Domburg leest voor Algemeen 25 jan, 15:18
Afbeelding
Vrijwilligers voor het verkeer gezocht tijdens de Avond4Daagse! Algemeen 25 jan, 15:11
Afbeelding
Aangehouden drugsdealer Montfoort veroordeeld tot 12 maanden celstraf 112 25 jan, 14:38
Afbeelding
Waterschap biedt subsidieregeling Blauwe Bewonersinitiatieven weer aan Algemeen 25 jan, 14:32
Afbeelding
Steunpunt BuurSaam IJsselstein voor ouderen geopend Algemeen 25 jan, 12:04
Afbeelding
60-jarig jubileum bij Amiticia voor Leny Algemeen 25 jan, 09:00
Afbeelding
Vijf jaar 'Met je hart' tegen eenzaamheid onder ouderen Algemeen 25 jan, 08:00
Afbeelding
Succesvol weidevogelbeheer in Lopikerwaard vraagt betere afstemming Algemeen 24 jan, 17:13