Merel Zeeman
Merel Zeeman Foto: Merel Zeeman

Zangeres Merel terug in IJsselstein

Algemeen 1.041 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Met de voorstelling ‘Starting here starting now’ in theater Pantalone komt Merel weer even terug op de plek waar het allemaal voor haar begon.

“Het voelt als een warm bad”, omschrijft zangeres Merel Zeeman de voorstelling die zij samen met John Rinaldi en Krissy Dorn in theater Pantalone gaat spelen. Merel is professioneel zangeres en heeft al in vele musicals en voorstellingen gestaan. Maar het begon ooit allemaal bij theaterstichting Kwibus in IJsselstein. 

Merel’s moeder werkte samen met Piet de Bruin op dezelfde school. Piet, als grondlegger van Kwibus en Pantalone, introduceerde Merel in de IJsselsteinse wereld van theater. “Ik was 16 jaar toen ik typetjes mocht spelen tijdens de themafeesten die vanuit Kwibus werden georganiseerd. Dat was zo leuk om te doen! Ik kreeg de smaak echt te pakken. Later speelde ik de rol van Fien in de gelijknamige voorstelling. Ook dat was geweldig!”

Liefde voor het vak
Merel zette haar liefde voor het vak door. Ze ging naar het conservatorium en volgde later nog de studie authorised teacher aan het Complete Vocal Institute. “Op mijn 23ste studeerde ik af aan het Conservatorium Inholland Alkmaar, als uitvoerend musicalartiest en zangdocent. Meteen daarna kon ik aan de slag in het ensemble van de musical Les Miserables in Berlijn.” Daarna speelde Merel nog in vele voorstellingen in Nederland en in Duitsland zoals in Elisabeth, Sister Act, Mama Mia! en Mary Poppins.

Merel bleef altijd contact met IJsselstein houden. “Mijn familie woonde inmiddels in IJsselstein en ook die zijn actief bij Kwibus.” Merel zelf gaf onlangs nog muzikale leiding aan de zangers bij de voorstelling Ciske de Rat. “Piet belde of ik wilde helpen met zanglessen. En gelukkig paste dit in mijn werkschema. Ook toen Piet vroeg of ik de musicalklas wilde opzetten bij Kwibus zei ik heel graag ja.”

Nu staat Merel zelf in het theater met de voorstelling ‘Starting here starting now’. “Ik heb er echt zin in. Ik kende Krissy al een tijdje toen zij me introduceerde bij John. We hadden direct een klik. Toen John voorstelde om deze voorstelling met zijn drieën te gaan doen, was ik meteen enthousiast. Onze drie stemmen klinken erg prettig bij elkaar.”

‘Starting here starting now’ is een vrolijke liedjesvoorstelling met romantische en grappige teksten van Richard Maltby Jr. en melodieuze, emotionele muziek van David Shire. Maltby en Shire zouden later samen nog grote shows maken. De liedjes uit ‘Starting Here, Starting Now’ komen uit hun beginperiode en werden tot één vrolijke voorstelling bewerkt.

Er zullen genoeg bekenden voor Merel in de zaal zitten. Maar ook op het toneel wordt ze door familie ondersteund. “De man van mijn zus is geluidstechnicus bij Pantalone en hij zal het geluid tijdens ‘Starting here starting now’ verzorgen”, lacht Merel.

De voorstelling is op zaterdag 21 januari om 20 uur en op zondag 22 januari om 14 uur. Kaartjes zijn via de site van Pantalone te bestellen.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Voorleesdagen van start: burgemeester Patrick van Domburg leest voor Algemeen 25 jan, 15:18
Afbeelding
Vrijwilligers voor het verkeer gezocht tijdens de Avond4Daagse! Algemeen 25 jan, 15:11
Afbeelding
Aangehouden drugsdealer Montfoort veroordeeld tot 12 maanden celstraf 112 25 jan, 14:38
Afbeelding
Waterschap biedt subsidieregeling Blauwe Bewonersinitiatieven weer aan Algemeen 25 jan, 14:32
Afbeelding
Steunpunt BuurSaam IJsselstein voor ouderen geopend Algemeen 25 jan, 12:04
Afbeelding
60-jarig jubileum bij Amiticia voor Leny Algemeen 25 jan, 09:00
Afbeelding
Vijf jaar 'Met je hart' tegen eenzaamheid onder ouderen Algemeen 25 jan, 08:00
Afbeelding
Succesvol weidevogelbeheer in Lopikerwaard vraagt betere afstemming Algemeen 24 jan, 17:13