• Na 40 jaar wordt de biljartclub van MSV'19 opgeheven.
• Na 40 jaar wordt de biljartclub van MSV'19 opgeheven. Paul van den Dungen

Na veertig jaar einde MSV’19 biljart

Algemeen 512 keer gelezen

MONTFOORT • De leden van de biljartclub is te kennen gegeven dat zij op 8 december uit de voetbalkantine van het voormalige MSV’19 vertrokken moeten zijn. Na er 40 jaar te hebben gespeeld.

Het was Sinterklaas zelf die op 5 december 1983 bij de toenmalige voetbalvereniging MSV’19 de eerste stoot op het biljart gaf. Het waren de tijden waarin Cor de Jong nog de scepter over de voetbalkantine zwaaide en zijn hele gezin daar hand- en spandiensten verrichtte.

Iedere donderdagavond werd er biljart gespeeld. Het was tevens de avond dat het eerste elftal trainde en na de training ook in de kantine hun gezelligheid zocht. Nooit viel er een onvertogen woord over biljarters en voetballers die samen gebruik maakten van de de kantine. Wim van Miltenburg is een van de vele spelers die daar biljartte. De biljartclub had op een gegeven moment zelf 22 spelers die allemaal op donderdagavond hun keu op de biljartballen konden richten, want er waren twee biljarttafels, eigendom van de voetbalclub.

Maar de tijden veranderen. Inmiddels bestaat MSV’19 niet meer. De club is na een fusie met Voetbalvereniging Montfoort opgegaan in Montfoort SV’19, waarin SV staat voor Samen Verder.

De kantine van het oude MSV’19 wordt verbouwd tot het nieuwe clubhuis van de gefuseerde vereniging op sportpak Hofland. Het wordt groter en ruimer.  De leden van de biljartclub is te kennen gegeven dat zij er op 8 december uit moeten zijn. Wim van Miltenburg zegt daarover: “Er is ons verstaan gegeven dat wij na de verbouwing nog wel terug konden komen, maar dan was er nog maar één biljarttafel beschikbaar. En er kon ook niet langer  op de donderdagavond worden gespeeld. Dat was een door het bestuur van Montfoort SV’19 genomen besluit, dat bij ons in de oren klonk als: ‘Ga maar weg’. Hoe konden wij na veertig jaar met 22 leden nog maar op een enkele biljarttafel spelen om over het schrappen van onze vaste donderdagavond nog maar te zwijgen.’’

De biljartclub is inmiddels wel op zoek gegaan alternatieve locaties. Eerst dachten ze nog te kunnen spelen in de kantine van van de vrijwel naastgelegen voormalige VV Montfoort, maar die gaat straks in zijn geheel naar de buitenschoolse opvang van de YellowBellies.

‘’Daarna zijn wij gaan onderhandelen met Boer Hans. Er werd gekeken of er ruimte was voor twee biljarts waar op donderdagavond gespeeld kon worden. We kregen daar echt alle medewerking, maar na een half jaar wilde men bekijken of verlenging haalbaar was. Ondank de goede gesprekken met Boer Hans besloten wij om daar niet naar toe te gaan. Ook met Dorpshuis De Vaart in Linschoten konden wij niet overeenkomen en was het verder wachten op wat het bestuur van Montfoort SV’19 zou besluiten. Ondanks eerdere hoopvolle opmerkingen van voorzitter Spruit hebben wij vorige week te horen gekregen dat het bestuur besloten had dat de biljartclub moest verdwijnen. De tafels zouden op Marktplaats worden gezet zodat daarmee misschien nog een cent te verdienen was. Erg triest om dit na 40 jaar te moeten horen.”

Montfoort SV’19. Samen Verder; maar niet met de biljartclub.

Paul van den Dungen

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Voorleesdagen van start: burgemeester Patrick van Domburg leest voor Algemeen 25 jan, 15:18
Afbeelding
Vrijwilligers voor het verkeer gezocht tijdens de Avond4Daagse! Algemeen 25 jan, 15:11
Afbeelding
Aangehouden drugsdealer Montfoort veroordeeld tot 12 maanden celstraf 112 25 jan, 14:38
Afbeelding
Waterschap biedt subsidieregeling Blauwe Bewonersinitiatieven weer aan Algemeen 25 jan, 14:32
Afbeelding
Steunpunt BuurSaam IJsselstein voor ouderen geopend Algemeen 25 jan, 12:04
Afbeelding
60-jarig jubileum bij Amiticia voor Leny Algemeen 25 jan, 09:00
Afbeelding
Vijf jaar 'Met je hart' tegen eenzaamheid onder ouderen Algemeen 25 jan, 08:00
Afbeelding
Succesvol weidevogelbeheer in Lopikerwaard vraagt betere afstemming Algemeen 24 jan, 17:13