Lize en Reinier van Vulpen bieden graag een warme plek aan.
Lize en Reinier van Vulpen bieden graag een warme plek aan. Foto: Linda de Kort

Een warme plek bij Reinier en Lize op zorgboerderij Filadelfia

Algemeen 1.692 keer gelezen

MONTFOORT • Op zorgboerderij Filadelfia bieden Reinier en Lize van Vulpen graag een liefdevolle plek aan kinderen en jongeren die dit nodig hebben.

Nadat Reinier de boerderij overnam van zijn vader, kon Lize haar eerdere ideeën over het opzetten van een zorgboerderij nog verder vormgeven. Ze was al eerder werkzaam in het Speciaal Basis Onderwijs en werkt op dit moment als mentor in de integratieklas op een middelbare school. Een warme plek geven aan kinderen en jongeren die daar behoefte aan hebben, was voor Lize een hele logische stap.

Daar komt bij dat de boerderij alle praktische mogelijkheden biedt. Naast 75 koeien, zijn er schapen, konijnen, katten en honden te verzorgen. “We willen ook nog een paar varkens”, vult Reinier aan. Ook het werken in de (moes)tuin behoort tot de mogelijkheden. Bovendien is de ruimte boven de stal helemaal verbouwd tot een gezellige ruimte waar veel activiteiten zoals knutselen of koken kunnen plaatsvinden. 

Veilig en vertrouwd
Vol vertrouwen is het jonge stel van start gegaan. “De aanloop naar de start is wel pittig. Je wilt het goed doen en dus zeker aan alle regels voldoen. We willen natuurlijk dat het hier veilig en vertrouwd is voor de jongeren.” Dat proces is intensief. Maar Lize ging ervoor en was de afgelopen periode erg druk met alle wet- en regelgeving, aanpassingen aan de boerderij en allerlei andere zaken. “We zijn er klaar voor. Het keurmerk van het Kwaliteitsbureau Landbouw en Zorg is in zicht en ik heb op dit moment contact met de gemeente over contracten.”

Nu de basis is gelegd, hopen Reinier en Lize dat ze snel een aantal jongeren een mooie plek kunnen geven. “Nu vangen we al één jongen op, die vermaakt zich prima! We denken dat we ongeveer zes tot acht kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar kunnen verwelkomen, maar het belangrijkste is dat iedereen op hun plek zit. Dus misschien blijkt later dat de groep met vijf deelnemers al compleet is.”

Bijbelse naam
Reinier en Lize hebben zelf Gods woord als uitgangspunt. “Maar dat betekent niet dat wij een uitsluitend christelijke organisatie zijn. Maar het zegt wel iets over ons en onze levensovertuiging.” De naam Filadelfia is dan ook niet zo maar gekozen. Het is een naam uit de Bijbel en betekent broederliefde.

Reinier houdt zich vooral bezig met het praktische gedeelte van de boerderij en begeleidt de buitenactiviteiten. Lize organiseert de binnenactiviteiten en draagt zorg voor de gesprekken. De deelnemers zijn kinderen en jongeren met een mentale beperking of gedragsproblemen. “Denk hierbij aan een verstandelijke beperking, ASS en AD(H)D. Ook mensen met psychische problematiek zijn welkom bij ons. Wij hebben voldoende ervaring met deze doelgroep en samen kijken we of onze zorgboerderij een geschikte plek is. Mensen kunnen altijd even contact met ons opnemen en overleggen naar de mogelijkheden. Voor ons zelf kunnen we alleen maar zeggen dat we ontzettend genieten van dit prachtige werk en dat we heel graag de kinderen en jongeren welkom zullen heten.”

Kijk voor meer informatie op www.zorgboerderij-filadelfia.nl.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 gisteren
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37