• De presentatie in De Schouw.
• De presentatie in De Schouw. Foto: Duurzaam Lopikerwaard

Lopiks voedselbos van start met drukbezochte film

Algemeen 462 keer gelezen

LOPIK • De initiatiefgroep Voedselbos Lopik heeft vrijdag een eerste ontwerp voor het Voedselbos Lopikerwaard gepresenteerd aan een veertigtal inwoners. Het Voedselbos Lopikerwaard is een initiatief van Stichting Duurzaam Lopikerwaard. Bij de presentatie aan de belangstellenden werd ook de nieuwe film ‘Voedselbos’ van Louis de Jaeger vertoond.

Na afloop van de film ontstond een levendige discussie over de keuzes die gemaakt kunnen worden voor dit voedselbos. Veel aanwezigen bleken erg enthousiast voor de plannen. De fruitboomgaard, die gelegen is tussen de Lekdijk West en de M.A.Reinaldaweg, wordt vanaf dit najaar omgevormd tot voedselbos. De boomgaard is gekocht door ICSadviseurs en zal worden beheerd in samenwerking met de Werkgroep Voedselbos Lopik. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het ontwerp. De eerste stap daarna zal het plaatsen van een bomenrij om het perceel zijn. Dat gaat waarschijnlijk in het vroege voorjaar van 2023 gebeuren. 

Tijdens de avond werd ook duidelijk gemaakt waar vrijwilligers zich voor kunnen inzetten, zoals tijdens plantdagen, meewerkdagen, oogstdagen en natuureducatie. De ‘voedselbossers’ zetten samen in op verbeteren van de biodiversiteit, verkorten van de voedselketen, community building en educatie over de voedseltransitie. Wie zich aan wil sluiten kan zich melden via email voedselbos@duurzaamlopikerwaard.nl.

De film ‘Voedselbo’ van landschapsontwerper Louis De Jaeger onderzoekt hoe je voedsel kan produceren in samenwerking met de natuur. In zijn tocht langs de verschillende voedselbossen van pioniers en ervaringsdeskundigen toont hij ook hoe voedselbossen verbindend werken in lokale gemeenschappen.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Voorleesdagen van start: burgemeester Patrick van Domburg leest voor Algemeen 25 jan, 15:18
Afbeelding
Vrijwilligers voor het verkeer gezocht tijdens de Avond4Daagse! Algemeen 25 jan, 15:11
Afbeelding
Aangehouden drugsdealer Montfoort veroordeeld tot 12 maanden celstraf 112 25 jan, 14:38
Afbeelding
Waterschap biedt subsidieregeling Blauwe Bewonersinitiatieven weer aan Algemeen 25 jan, 14:32
Afbeelding
Steunpunt BuurSaam IJsselstein voor ouderen geopend Algemeen 25 jan, 12:04
Afbeelding
60-jarig jubileum bij Amiticia voor Leny Algemeen 25 jan, 09:00
Afbeelding
Vijf jaar 'Met je hart' tegen eenzaamheid onder ouderen Algemeen 25 jan, 08:00
Afbeelding
Succesvol weidevogelbeheer in Lopikerwaard vraagt betere afstemming Algemeen 24 jan, 17:13