Afbeelding
Foto: NPO 3FM
update

Piek Grootste Kerstboom brandt alvast voor 3FM Serious Request

Algemeen 1.392 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Nog voordat alle lampen zaterdagavond aangaan, brandt de piek van de grootste kerstboom alvast 24 uur lang speciaal voor de actie 3FM Serious Request 2022. Het toplicht is vanochtend, dinsdagochtend, ontstoken en blijft branden tot woensdagochtend. De IJsselsteinse bijdrage aan de landelijke campagne is maandagochtend bekend gemaakt in de ochtendshow van 3FM.

De Grootste Kerstboom is daarmee onderdeel van de kick off van de bekende wervingsactie, die dit jaar in het teken staat van Het Vergeten Kind. Sinds dinsdagochtend kunnen luisteraars in ruil voor een donatie een plaat aanvragen onder het motto ‘Breng licht in het leven van een vergeten kind.’ Van 18 tot en met 24 december draaien 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen 24 uur per dag de verzoekplaten vanuit het Glazen Huis in Amersfoort.

Volgens voorzitter Ghita van der Kraan van Stichting De Grootste Kerstboom sluit het thema van 3FM Serious Request 2022 naadloos aan bij wat de stichting beoogt: “Sinds de eerste ontsteking in 1992 is onze boom een baken en een lichtpuntje. Letterlijk, voor iedereen die ‘m kan zien vanuit de auto of de woonkamer. Maar ook figuurlijk, we bieden een beetje licht in donkere tijden. We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan het in de spotlights zetten van Het Vergeten Kind.”

Zaterdagavond 10 december rond 18.45 uur wordt tijdens het Ontstekingsfeest op het Podiumterrein de complete kerstboom ontstoken, dus alle 120 Ledlampen én opnieuw de op 350 meter hoogte gemonteerde piek. De lichten blijven branden tot Driekoningen.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Voorleesdagen van start: burgemeester Patrick van Domburg leest voor Algemeen 25 jan, 15:18
Afbeelding
Vrijwilligers voor het verkeer gezocht tijdens de Avond4Daagse! Algemeen 25 jan, 15:11
Afbeelding
Aangehouden drugsdealer Montfoort veroordeeld tot 12 maanden celstraf 112 25 jan, 14:38
Afbeelding
Waterschap biedt subsidieregeling Blauwe Bewonersinitiatieven weer aan Algemeen 25 jan, 14:32
Afbeelding
Steunpunt BuurSaam IJsselstein voor ouderen geopend Algemeen 25 jan, 12:04
Afbeelding
60-jarig jubileum bij Amiticia voor Leny Algemeen 25 jan, 09:00
Afbeelding
Vijf jaar 'Met je hart' tegen eenzaamheid onder ouderen Algemeen 25 jan, 08:00
Afbeelding
Succesvol weidevogelbeheer in Lopikerwaard vraagt betere afstemming Algemeen 24 jan, 17:13