Xander de Buisonjé
Xander de Buisonjé Foto: aangeleverd

Xander de Buisonjé gaat optreden bij ontstekingsfeest De Grootste Kerstboom in IJsselstein

Algemeen 1.464 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Voor het eerst sinds twee coronajaren wordt de Grootste Kerstboom weer live ontstoken vanaf het Podiumterrein in IJsselstein. Dat gebeurt op zaterdag 10 december rond 18.45 uur. Om zes uur start het ontstekingsfeest, met onder andere optredens van lokale talenten Melanie Ryan en DJ Sem. De hoofdact wordt gevormd door de bekende zanger Xander de Buisonjé. 

Het feestje eindigt rond half acht, zodat voetballiefhebbers op tijd een WK-kwartfinalewedstrijd kunnen volgen.

Gestegen kosten
Vanaf het voorjaar is het bestuur van de Stichting De Grootste Kerstboom druk in de weer om de ontsteking mét feest te realiseren. Zoals vaker in de historie van de ‘boom’, was dat dit keer bepaald niet eenvoudig.

Voorzitter Ghita van der Kraan van de stichting: “Als gevolg van inflatie zijn onze kosten gestegen. Bovendien moest een aantal sponsoren om begrijpelijke redenen afhaken. Gelukkig hebben we een flink aantal bedrijven en particulieren bereid gevonden sponsor of donateur te worden. Zo blijkt maar weer dat de Grootste Kerstboom een groot draagvlak heeft in IJsselstein en ver daarbuiten. Dat biedt goede hoop voor de 25ste ontsteking, volgend jaar.”

Energiezuinige ledlampen
De voorbereidingen voor de 24ste ontsteking zijn in volle gang. Vanaf dinsdag 29 november worden 120 energiezuinige ledlampen in de Gerbrandytoren gehesen. Dit project is, als alles meezit, begin december afgerond waarna op zaterdag 3 december het toplicht wordt geïnstalleerd op een hoogte van circa 350 meter. Professionals zullen deze klussen klaren, geholpen door een groep enthousiaste vrijwilligers.

De Grootste Kerstboom bestaat dit jaar precies 30 jaar. In 1992 onderging de Gerbrandytoren voor het eerst een Kerst-metamorfose. De boom brandt continu van zaterdag 10 december 2022 tot en met Driekoningen op donderdag 6 januari 2023.

Gratis
Het ontstekingsevenement is gratis toegankelijk en vindt plaats op het Podiumterrein in IJsselstein. Het buitenprogramma begint om zes uur ’s avonds met kerstmuziek van DJ Sem. Aansluitend vindt een optreden plaats van de lokale singer-songwriter Melanie Ryan.

De officiële druk-op-de-knop is rond kwart voor zeven ‘s avonds. Terwijl De Grootste Kerstboom weer over de Lopikerwaard straalt, zingt Xander de Buisonjé. 

Nadere details over het openingsprogramma zijn te vinden op Facebookpagina van de organisatie.

Winterfair
Zoals ieder jaar is er ook dit jaar een ‘Winterfair’ in IJsselstein op de dag van de ontsteking. In kerstsfeer kunnen bezoekers proeven en snuffelen in de binnenstad vol kramen, muziek en andere activiteiten. De Winterfair is op zaterdag 10 december open tussen 11.00 en 21.00 uur.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Opruimactie No Plastic Runner Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
VVIJ verliest koppositie, knappe uitzege Montfoort SV’19 en ander voetbal Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Vermeende handsbal beslissend voor streekderby tussen Cabauw en SPV’81 Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Vives boekt zwaarbevochten zege op VCV Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Tafeltennissers ONI ontkomen aan degradatie Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Tweede helft badmintoncompetitie begonnen Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas met Scouting Nico Steenbeekgroep bij Ewoud Algemeen 3 dec, 16:30
Afbeelding
Inschrijving 40e IJsselsteinloop is geopend Sport 3 dec, 09:00