Afbeelding

Kolonel Han Bouwmeester bij veteranen Lopikerwaard over oorlog Oekraïne

Algemeen 376 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Op zaterdag 26 november, tijdens de tweemaandelijkse Veteranen ontmoetingsborrel, organiseert de Stichting Veteranen Lopikerwaard in IJsselstein een presentatie met discussie over de oorlog in Oekraïne. De presentatie en discussie staan onder leiding van Han Bouwmeester, kolonel van het korps Rijdende Artillerie (ook wel bekend als de gele rijders) van de Koninklijke Landmacht.

Kolonel Han Bouwmeester is Universitair hoofddocent militaire strategie en landoptreden bij de Nederlandse Defensie Academie. In 2020 promoveerde hij op een onderzoek naar het gebruik van misleiding door de Russische strijdkrachten tijdens het Russisch-Georgische gewapend conflict en de annexatie van de Krim. Bouwmeester is regelmatig te zien in diverse actualiteitenprogramma’s en talkshows waarin hem om zijn visie en analyse wordt gevraagd over de oorlog in Oekraïne.

De oorlog in Oekraïne en de ellende die het met zich meebrengt houdt de gemoederen in de wereld behoorlijk bezig. Zeker bij de veteranen die al in menig oorlogsgebied of vredesmissie actief zijn geweest. Met de presentatie van kolonel Bouwmeester en zijn analyse over de oorlog in Oekraïne en de mogelijkheid tot discussie hoopt het bestuur van de Stichting Veteranen Lopikerwaard tegemoet te komen aan de wens van vele veteranen om hier meer over te horen en hierover in gesprek te gaan.

Gezien het grote belang/actualiteit van dit thema nodigt het bestuur naast de veteranen ook andere belangstellenden uit om deze presentatie bij te wonen en in gesprek te komen met onze veteranen. Deze bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 26 november van 16.00 tot 18.00 uur in De Deel, Panoven 10A in IJsselstein.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@veteranen-lopikerwaard.nl. Vooraf aanmelden wordt aangeraden, omdat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is. 

Als er nog voldoende plaats is, zijn uiteraard ook degenen die zich niet vooraf hebben aangemeld van harte welkom. Het bestuur adviseert belangstellenden op tijd aanwezig te zijn.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Kerstconcert Fulco’s Regionaal Mannenkoor op 17 december Algemeen 7 dec, 14:51
Afbeelding
Collecte Nierstichting Montfoort heeft u nodig! Algemeen 7 dec, 12:00
Afbeelding
Een warme plek bij Reinier en Lize op zorgboerderij Filadelfia Algemeen 7 dec, 10:00
Afbeelding
Nu ook podcast met de verhalen van IJsselstein Algemeen 6 dec, 17:07
Afbeelding
Na veertig jaar einde MSV’19 biljart Algemeen 6 dec, 17:04
Afbeelding
Vrouwen IJFC verliezen topper van Jodan Boys Sport 6 dec, 14:08
Afbeelding
Piek Grootste Kerstboom brandt alvast voor 3FM Serious Request update 6 dec, 10:30
Afbeelding
Hogeschool Utrecht onderzoekt speeltuin het Kloosterplantsoen Algemeen 5 dec, 21:35