• Irma de Kruijf is blij met haar nieuwe kringloopwinkel in winkelcentrum de Clinckhoeff
• Irma de Kruijf is blij met haar nieuwe kringloopwinkel in winkelcentrum de Clinckhoeff Foto: Karin Doornbos

Kringloopwinkel met een sociaal hart

Algemeen 1.673 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De meest gestelde vraag in de afgelopen periode is ongetwijfeld: “Zijn jullie al open?” Nog geen twee weken geleden betrekt Irma de Kruijf samen met echtgenoot Albert het pand van de voormalige dierenwinkel in winkelcentrum de Clinckhoeff, en het enthousiasme van het winkelend publiek is boven verwachting.

De deuren gaan op zaterdag 19 november officieel open, maar het is al een komen en gaan van nieuwsgierige passanten en mensen die de nieuwe kringloopwinkel weten te vinden om overtollige spullen af te geven. “Ik ben hier zo blij mee”, zegt een mevrouw die een winkelwagen vol goederen komt brengen. Andere bezoekers hebben al wat leuke items gespot. Irma vindt het geen probleem om tussen de bedrijven door alvast wat te verkopen. “Ik mag wel uitkijken, straks is de winkel echt open, en is alles al weg”, lacht ze. Zo’n vaart zal het niet lopen, er is veel aanvoer. Voor elk wat wils. “Bedden en bankstellen ga je hier niet vinden, daar is de winkel te klein voor, maar verder verkopen we van alles.” Decoratie, klein meubilair, kinderspeelgoed, keukenspullen en zelfs een compleet Wedgewood servies sieren de schappen.

“Een eigen kringloopwinkel is altijd een droom van me geweest”, vertelt Irma. Ze werkt op dit moment nog parttime in de zorg. “Ik doe de winkel er nu bij, maar ik hoop dat het zo goed gaat lopen, dat ik hier echt mijn werk van kan maken.” Haar baan bij de Geinsche Hof in Nieuwegein wil ze er wel bij blijven doen. “Maar dan op flexbasis.” Irma is iemand met een sociaal hart die graag voor anderen zorgt. Dit komt ook tot uiting in haar plannen voor de winkel. “Ik wil graag mensen begeleiden met een afstand tot de arbeidsmarkt of misschien iemand die een dagbestedingsplek nodig heeft.” Ze ontfermen zich al over een autistische jongen die nergens anders terecht kan. “Een hele fijne knul die ons enorm goed helpt met van alles”, zegt Albert. Maar eerst gaan ze zich voorbereiden op de opening. “Er moet nog veel gedaan worden.” 

Karin Doornbos


Karin Doornbos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Kerstconcert Fulco’s Regionaal Mannenkoor op 17 december Algemeen 7 dec, 14:51
Afbeelding
Collecte Nierstichting Montfoort heeft u nodig! Algemeen 7 dec, 12:00
Afbeelding
Een warme plek bij Reinier en Lize op zorgboerderij Filadelfia Algemeen 7 dec, 10:00
Afbeelding
Nu ook podcast met de verhalen van IJsselstein Algemeen 6 dec, 17:07
Afbeelding
Na veertig jaar einde MSV’19 biljart Algemeen 6 dec, 17:04
Afbeelding
Vrouwen IJFC verliezen topper van Jodan Boys Sport 6 dec, 14:08
Afbeelding
Piek Grootste Kerstboom brandt alvast voor 3FM Serious Request update 6 dec, 10:30
Afbeelding
Hogeschool Utrecht onderzoekt speeltuin het Kloosterplantsoen Algemeen 5 dec, 21:35