Afbeelding
Foto: Provincie Utrecht

Fietspad van de Toekomst: samenwerking voor fietsinnovatie

Algemeen 730 keer gelezen

REGIO • De provincie Utrecht vraagt haar inwoners mee te denken over het structureel oppakken en aanjagen van fietsinnovatie. 

Het inzetten van slimme digitale middelen voor eerder groen licht bij verkeerslichten, het gebruiken van sociale media om geïnformeerd te worden bij verkeershinder en werkzaamheden aan het spoor en het meten van de luchtkwaliteit op de fiets, het zijn voorbeelden van innovaties waar de provincie samen met gemeenten, bedrijven, inwoners en belangengroeperingen aan werken. 

Daarom denkt de provincie Utrecht samen met adviesbureau Royal Haskoning DHV over de vraag: hoe kunnen wij fietsinnovatie structureler oppakken en aanjagen? Dit is een vervolg op de prijsvraag ‘Fietspad van de Toekomst‘.

Waarom fietsinnovatie?
Fietsinnovatie kan bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen, zoals gezondheid, veiligheid en milieu. Denk bijvoorbeeld aan de boomveer of de bliksemsnelle baan. De provincie verkent omdat zij ervan overtuigd is dat er een gedeeld belang is: bijdragen aan maatschappelijke opgaves met fietsmobiliteit.

Op dit moment is de provincie veel gesprekken aan het voeren. Bijvoorbeeld met kennisinstellingen, bedrijven en kwartiermakers. Ook leert de provincie van anderen, door te kijken naar platforms die er al zijn en naar activiteiten van anderen.

Denk mee!
Denk met de provincie mee over vervolgstappen om innovaties in fietsmobiliteit te realiseren. Vertel uw ideeën over samenwerking, partners die niet mogen worden vergeten of wat betrokken partijen voor elkaar kunnen betekenen. Geen idee is te gek. De provincie Utrecht is nieuwsgierig naar uw inzichten. Mail naar fiets@provincie-utrecht.nl.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Piek Grootste Kerstboom brandt alvast voor 3FM Serious Request update 8 uur geleden
Afbeelding
Hogeschool Utrecht onderzoekt speeltuin het Kloosterplantsoen Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Lopiks voedselbos van start met drukbezochte film Algemeen 5 dec, 13:51
Afbeelding
Opruimactie No Plastic Runner Algemeen 5 dec, 10:21
Afbeelding
VVIJ verliest koppositie, knappe uitzege Montfoort SV’19 en ander voetbal Sport 5 dec, 10:04
Afbeelding
Vermeende handsbal beslissend voor streekderby tussen Cabauw en SPV’81 Sport 5 dec, 09:53
Afbeelding
Vives boekt zwaarbevochten zege op VCV Sport 5 dec, 09:35
Afbeelding
Tafeltennissers ONI ontkomen aan degradatie Sport 5 dec, 09:26