Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

VIDIUS: ‘Geef studenten meer energiesteun’

Algemeen 249 keer gelezen

REGIO • VIDIUS studentenunie is niet tevreden met de beslissing van de gemeente Utrecht om de energietoeslag alleen aan te bieden aan studenten met een eigen energiecontract.

“Veel studenten hebben geen eigen energiecontract maar hebben wel te maken met stijgende kosten. De energiekosten van studenten zonder eigen contract zijn net zo echt als die van ieder ander, en de nood voor energietoeslag is net zo hoog. Daarnaast sluit de gemeente Utrecht nog steeds veel mensen uit op basis van het feit dat ze een opleiding volgen -dat ze een student zijn- en dat is onaanvaardbaar”, aldus Yason Sinout, voorzitter van VIDIUS. “De rechter heeft al eerder gesteld dat de uitsluiting van studenten van de energietoeslag niet is toegestaan.”

Alle studenten

Over de toekomst van de energietoeslag stelt VIDIUS: “In verband met de uitspraak van de rechter in Arnhem en eerdere uitspraken van juridisch experts (in Nieuwsuur en andere nieuwsmedia) verwachten we dat de energietoeslag in de komende maanden beschikbaar wordt voor alle studenten in Nederland, maar we vinden het toch vervelend dat onze gemeente deze financiële onzekerheid nog bij studenten laat liggen. Ook verwachten we dat de gemeente, wanneer deze de energietoeslag ook moet aanbieden aan studenten zonder eigen contract, extra moeite steekt in het bekendmaken van de regeling onder studenten, omdat de langdurige onduidelijkheid over de toeslagenregeling het voor studenten onduidelijk heeft gemaakt of ze er recht op hebben of niet.”

Belangenbehartiger

VIDIUS komt op voor de belangen van studenten in alle facetten van het studentenleven, zoals op het gebied van studentenhuisvesting, openbaar vervoer of onderwijs.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Piek Grootste Kerstboom brandt alvast voor 3FM Serious Request update 7 uur geleden
Afbeelding
Hogeschool Utrecht onderzoekt speeltuin het Kloosterplantsoen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Lopiks voedselbos van start met drukbezochte film Algemeen 5 dec, 13:51
Afbeelding
Opruimactie No Plastic Runner Algemeen 5 dec, 10:21
Afbeelding
VVIJ verliest koppositie, knappe uitzege Montfoort SV’19 en ander voetbal Sport 5 dec, 10:04
Afbeelding
Vermeende handsbal beslissend voor streekderby tussen Cabauw en SPV’81 Sport 5 dec, 09:53
Afbeelding
Vives boekt zwaarbevochten zege op VCV Sport 5 dec, 09:35
Afbeelding
Tafeltennissers ONI ontkomen aan degradatie Sport 5 dec, 09:26