PR
PR Foto: Flickr

KinderzwerfboekStation op de Topaashof in IJsselstein

Algemeen 475 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Op de Topaashof in IJsselstein is een KinderzwerfboekStation genaamd Minibieb De Topaas opgericht. Kinderen uit IJsselveld West kunnen hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

StationsChef Sharon vindt lezen natuurlijk erg leuk en hoopt op deze manier kinderen te enthousiasmeren om ook een boek te pakken en te lezen. Als het boek daarna uit is, kunnen ze het boek weer lekker verder laten zwerven. “Erg leuk om te zien dat er erg positief gereageerd wordt door de buurtbewoners en er zelfs al donaties zijn gedaan.”

De kinderboeken die gebracht worden, worden door Sharon voorzien van een sticker en een code en deze gaan dan weer de minibieb in om verder te kunnen zwerven. Voor de volwassenen zijn er overigens ook leuke boeken te vinden op de bovenste plank. Deze minibieb is ook te volgen op de socials! Instagram @minibieb_de_topaas en via Facebook @minibiebdetopaas.

Wat zijn zwerfboeken?

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven.

De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn! Stuur boeken op een spannende tocht. Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen. Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation. Hoe je dit kunt doen lees je hier.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Piek Grootste Kerstboom brandt alvast voor 3FM Serious Request update 6 uur geleden
Afbeelding
Hogeschool Utrecht onderzoekt speeltuin het Kloosterplantsoen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Lopiks voedselbos van start met drukbezochte film Algemeen 5 dec, 13:51
Afbeelding
Opruimactie No Plastic Runner Algemeen 5 dec, 10:21
Afbeelding
VVIJ verliest koppositie, knappe uitzege Montfoort SV’19 en ander voetbal Sport 5 dec, 10:04
Afbeelding
Vermeende handsbal beslissend voor streekderby tussen Cabauw en SPV’81 Sport 5 dec, 09:53
Afbeelding
Vives boekt zwaarbevochten zege op VCV Sport 5 dec, 09:35
Afbeelding
Tafeltennissers ONI ontkomen aan degradatie Sport 5 dec, 09:26