PR
PR Foto: Flickr

KinderzwerfboekStation op de Topaashof in IJsselstein

Algemeen 727 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Op de Topaashof in IJsselstein is een KinderzwerfboekStation genaamd Minibieb De Topaas opgericht. Kinderen uit IJsselveld West kunnen hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

StationsChef Sharon vindt lezen natuurlijk erg leuk en hoopt op deze manier kinderen te enthousiasmeren om ook een boek te pakken en te lezen. Als het boek daarna uit is, kunnen ze het boek weer lekker verder laten zwerven. “Erg leuk om te zien dat er erg positief gereageerd wordt door de buurtbewoners en er zelfs al donaties zijn gedaan.”

De kinderboeken die gebracht worden, worden door Sharon voorzien van een sticker en een code en deze gaan dan weer de minibieb in om verder te kunnen zwerven. Voor de volwassenen zijn er overigens ook leuke boeken te vinden op de bovenste plank. Deze minibieb is ook te volgen op de socials! Instagram @minibieb_de_topaas en via Facebook @minibiebdetopaas.

Wat zijn zwerfboeken?

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven.

De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn! Stuur boeken op een spannende tocht. Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen. Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation. Hoe je dit kunt doen lees je hier.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De schippers zijn er klaar voor
Boten van Yselvaert weer het water op Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos Nieuws gisteren
• Een zonnige Lentemarkt in Montfoort.
Zonnig shoppen op Montfoortse lentemarkt Nieuws 15 apr, 13:32
Afbeelding
Zomers dagje de boer op langs agrarische bedrijven Nieuws 15 apr, 13:30
• Een lange rij mensen neemt afscheid van Marcel Peters.
Afscheid van Marcel met mix van gevoelens Nieuws 15 apr, 13:12
• Een afscheidsfeestje in de IJsselhal.
Vives wint zijn laatste duel in de Topdivisie Sport 15 apr, 10:36
Afbeelding
Voortgang badmintoncompetitie BC Apollo Sport 15 apr, 09:13
Afbeelding
Montfoort SV'19 op degradatieplek, koploper VVIJ morst punten en ander voetbal Sport 15 apr, 09:07