Deelnemers aan het Huisbezoekproject van de SWOM. Ondertekening door Jan Henk den Andel, directeur SWOM en wethouder Kees van Dalen.
Deelnemers aan het Huisbezoekproject van de SWOM. Ondertekening door Jan Henk den Andel, directeur SWOM en wethouder Kees van Dalen. Foto: Paul van den Dungen Fotografie Woerden

70-plussers zijn aan zet in nieuw huisbezoekproject van de SWOM

Algemeen 1.021 keer gelezen

MONTFOORT • Vrijwilligers met een training voor het huisbezoekproject zijn dinsdag van start gegaan. Inwoners van 70 jaar en ouder krijgen een uitnodiging om hier aan deel te nemen. De SWOM voert deze opdracht uit namens de gemeente Montfoort.

Het project is een initiatief van gemeente Montfoort in samenwerking met de Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort-Linschoten (SWOM), Coöperatie Montfoort-Linschoten Gezond U.a., Medisch Centrum Hofplein Montfoort, Gezondheidscentrum Linschoten, Adfys Paramedisch Centrum Montfoort, Stichting De Rijnhoven casemanagers dementie, Woon-zorgcentrum Antoniushof / De Bongerd, Johannes de Doper Geboorte geloofsgemeenschap Montfoort Linschoten Ontmoeten raakt! De Rank Protestantse Gemeente Montfoort, ‘t Kruispunt Linschoten, Seniorensociëteit het Knooppunt, MontfoortVitaal, Buurtsportcoach en Met je Hart Montfoort/Linschoten.

Wensen en behoeften

De gemeente vindt het belangrijk dat het goed gaat met al haar inwoners. Belangrijke doelgroep hierbij zijn de ouderen in Montfoort en Linschoten. Daarbij is het fijn dat u met plezier woont, gelukkig bent en weet waar u terecht kunt voor eventuele activiteiten of hulp. De gemeente Montfoort heeft de Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort-Linschoten (SWOM), de opdracht gegeven om ouderen van 70 jaar en ouder thuis te bezoeken.

Dit huisbezoekproject is gestart met medeweten van huisartsen, zorgverleners en andere maatschappelijke organisaties en kerken. De vrijwilligers zijn goed bekend in uw buurt. Als u dit wil, dan gaan zij met u in gesprek over uw dagelijks functioneren, uw fitheid en conditie, zingeving, kwaliteit van leven en of u eventueel mee wilt doen aan (groeps)activiteiten. Allemaal vragen om te weten hoe het met u gaat en waaruit uw behoeften en wensen bestaan. Op basis van deze informatie komt naar voren of het aanbod van activiteiten en diensten (nog) aansluit op de behoeften van de inwoners.

Telefonisch contact

Als u het fijn vindt om een bezoek te ontvangen dan maken de vrijwilligers van het huisbezoekprojectgraag met u een afspraak. Het gesprek duurt ongeveer een uur. Als u dat prettig vindt kunt u ook nog aan iemand anders vragen om bij dat gesprek aanwezig te zijn. De vrijwilliger die bij u langs komt heeft een SWOM legitimatiepas, zodat u weet u wie er bij u voor de deur staat. Naast een huisbezoek bij u thuis wordt u ook andere mogelijkheden geboden om het gesprek te voeren.

Want u en de vrijwilliger moeten zich wel prettig voelen. Daarom kunt u kiezen uit: een huisbezoek bij u thuis, Samen een wandeling maken, afspreken in het Huis van Montfoort, het voeren van een telefoongesprek of beeldbellen. Na het gesprek koppelt de vrijwilliger de informatie terug aan de medewerkers van team Welzijn. Zij nemen dan binnen enkele weken telefonisch contact met u op.

Eventueel vervolggesprek

Was het een goed gesprek en wilt u het daarbij laten? Dat is prima. Heeft u behoefte aan een vervolggesprek met een medewerker van SWOM, dan plannen wij die graag voor u in. Wilt u deelnemen aan één van de (groeps)activiteiten binnen de gemeente? De SWOM helpt u graag verder. Uw gegevens worden nooit zonder toestemming aan derden doorgegeven. Team Welzijn geeft aan het einde van het huisbezoekproject een anonieme terugkoppeling aan de gemeente over het welzijn van de inwoners.

Aanmelden

Aanmelden kan eenvoudig door te bellen naar 0348 46 91 09 of u stuurt een e-mail naar welzijn@swomontfoort.nl. Kijk ook eens op de website van de SWOM.

Paul van den Dungen

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Piek Grootste Kerstboom brandt alvast voor 3FM Serious Request update 8 uur geleden
Afbeelding
Hogeschool Utrecht onderzoekt speeltuin het Kloosterplantsoen Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Lopiks voedselbos van start met drukbezochte film Algemeen 5 dec, 13:51
Afbeelding
Opruimactie No Plastic Runner Algemeen 5 dec, 10:21
Afbeelding
VVIJ verliest koppositie, knappe uitzege Montfoort SV’19 en ander voetbal Sport 5 dec, 10:04
Afbeelding
Vermeende handsbal beslissend voor streekderby tussen Cabauw en SPV’81 Sport 5 dec, 09:53
Afbeelding
Vives boekt zwaarbevochten zege op VCV Sport 5 dec, 09:35
Afbeelding
Tafeltennissers ONI ontkomen aan degradatie Sport 5 dec, 09:26