Deelnemers aan het Huisbezoekproject van de SWOM. Ondertekening door Jan Henk den Andel, directeur SWOM en wethouder Kees van Dalen.
Deelnemers aan het Huisbezoekproject van de SWOM. Ondertekening door Jan Henk den Andel, directeur SWOM en wethouder Kees van Dalen. Foto: Paul van den Dungen Fotografie Woerden

70-plussers zijn aan zet in nieuw huisbezoekproject van de SWOM

Algemeen 1.547 keer gelezen

MONTFOORT • Vrijwilligers met een training voor het huisbezoekproject zijn dinsdag van start gegaan. Inwoners van 70 jaar en ouder krijgen een uitnodiging om hier aan deel te nemen. De SWOM voert deze opdracht uit namens de gemeente Montfoort.

Het project is een initiatief van gemeente Montfoort in samenwerking met de Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort-Linschoten (SWOM), Coöperatie Montfoort-Linschoten Gezond U.a., Medisch Centrum Hofplein Montfoort, Gezondheidscentrum Linschoten, Adfys Paramedisch Centrum Montfoort, Stichting De Rijnhoven casemanagers dementie, Woon-zorgcentrum Antoniushof / De Bongerd, Johannes de Doper Geboorte geloofsgemeenschap Montfoort Linschoten Ontmoeten raakt! De Rank Protestantse Gemeente Montfoort, ‘t Kruispunt Linschoten, Seniorensociëteit het Knooppunt, MontfoortVitaal, Buurtsportcoach en Met je Hart Montfoort/Linschoten.

Wensen en behoeften

De gemeente vindt het belangrijk dat het goed gaat met al haar inwoners. Belangrijke doelgroep hierbij zijn de ouderen in Montfoort en Linschoten. Daarbij is het fijn dat u met plezier woont, gelukkig bent en weet waar u terecht kunt voor eventuele activiteiten of hulp. De gemeente Montfoort heeft de Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort-Linschoten (SWOM), de opdracht gegeven om ouderen van 70 jaar en ouder thuis te bezoeken.

Dit huisbezoekproject is gestart met medeweten van huisartsen, zorgverleners en andere maatschappelijke organisaties en kerken. De vrijwilligers zijn goed bekend in uw buurt. Als u dit wil, dan gaan zij met u in gesprek over uw dagelijks functioneren, uw fitheid en conditie, zingeving, kwaliteit van leven en of u eventueel mee wilt doen aan (groeps)activiteiten. Allemaal vragen om te weten hoe het met u gaat en waaruit uw behoeften en wensen bestaan. Op basis van deze informatie komt naar voren of het aanbod van activiteiten en diensten (nog) aansluit op de behoeften van de inwoners.

Telefonisch contact

Als u het fijn vindt om een bezoek te ontvangen dan maken de vrijwilligers van het huisbezoekprojectgraag met u een afspraak. Het gesprek duurt ongeveer een uur. Als u dat prettig vindt kunt u ook nog aan iemand anders vragen om bij dat gesprek aanwezig te zijn. De vrijwilliger die bij u langs komt heeft een SWOM legitimatiepas, zodat u weet u wie er bij u voor de deur staat. Naast een huisbezoek bij u thuis wordt u ook andere mogelijkheden geboden om het gesprek te voeren.

Want u en de vrijwilliger moeten zich wel prettig voelen. Daarom kunt u kiezen uit: een huisbezoek bij u thuis, Samen een wandeling maken, afspreken in het Huis van Montfoort, het voeren van een telefoongesprek of beeldbellen. Na het gesprek koppelt de vrijwilliger de informatie terug aan de medewerkers van team Welzijn. Zij nemen dan binnen enkele weken telefonisch contact met u op.

Eventueel vervolggesprek

Was het een goed gesprek en wilt u het daarbij laten? Dat is prima. Heeft u behoefte aan een vervolggesprek met een medewerker van SWOM, dan plannen wij die graag voor u in. Wilt u deelnemen aan één van de (groeps)activiteiten binnen de gemeente? De SWOM helpt u graag verder. Uw gegevens worden nooit zonder toestemming aan derden doorgegeven. Team Welzijn geeft aan het einde van het huisbezoekproject een anonieme terugkoppeling aan de gemeente over het welzijn van de inwoners.

Aanmelden

Aanmelden kan eenvoudig door te bellen naar 0348 46 91 09 of u stuurt een e-mail naar welzijn@swomontfoort.nl. Kijk ook eens op de website van de SWOM.

Paul van den Dungen

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport gisteren
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50