• Ontwerper Isa Dawie bij de proefopstelling van het meubilair bij Yuverta Montfoort.
• Ontwerper Isa Dawie bij de proefopstelling van het meubilair bij Yuverta Montfoort. Foto: Aangeleverd Yuverta

Yuverta vmbo Montfoort test duurzaam parkmeubilair Energietuinen

Algemeen 244 keer gelezen

MONTFOORT • De komende weken wordt bij Yuverta vmbo Montfoort het parkmeubilair van de Energietuinen Nederland getest. Op het schoolterrein is een proefopstelling gemaakt waar de leerlingen de primeur krijgen om het meubilair te testen. Het ontwerp is afkomstig van Isa Dawie. Hij kreeg als afstudeeropdracht bij Natuur en Milieufederaties de opdracht om duurzaam parkmeubilair te ontwikkelen voor vier Energietuinen die momenteel in ontwikkeling zijn, waarvan een in Mastwijk.

Via een inwoner van Mastwijk, waar één van de Energietuinen gepland is, kwam ontwerper Dawie in contact gekomen met Yuverta in Montfoort, een vmbo-school die vaker de samenwerking met het bedrijfsleven opzoekt. Tijdens de testperiode wordt niet alleen gekeken naar hoe het meubilair wordt gebruikt, maar ook of de maat past bij deze jonge doelgroep en of het meubilair ook weerbaarder gemaakt moet worden tegen bijvoorbeeld weersinvloeden.

Het testen van het meubilair is de eerste stap in de samenwerking. Momenteel wordt ook de mogelijkheid verkend om Yuverta verder te betrekken bij de ontwikkeling van het meubilair.

Passend bij het duurzame karakter van de Energietuinen is het een modulair meubel geworden gemaakt van duurzame materialen waarbij onderdelen en functies onderling uitwisselbaar zijn. De Energietuinen bieden niet alleen plaats aan rijen zonnepanelen, maar zijn ook bedoeld om te wandelen en te relaxen. Ook is er ruimte voor spelen en leren. Het is de bedoeling dat de nieuwe meubels straks in de Energietuinen te vinden zijn. Maar eerst moet het meubilair grondig getest worden door de leerlingen.  Mogelijk kunnen de leerlingen van Yuverta ook een rol spelen bij de verdere ontwikkeling van het meubilair. Die mogelijkheid wordt de komende tijd verkend. 

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Prijsuitreiking winnaars fotowedstrijd Lopik Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Vogels in beeld bij Kleur en Zang Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Vermiste tiener uit Lopik weer terecht 112 14 uur geleden
Afbeelding
Seniorencomités openen nieuw seizoen met feestje Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Eerste Regenboogcafé groot succes Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Stilstaan bij kunst op Mantelmeeuw-Korenfestival Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Energieprijzen raken ook de bakkers Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Natuurgebied de Oostelijke Vechtplassen klaar voor de toekomst Algemeen 16 uur geleden