Van links naar rechts:
De heren Witteveen, Geurtsen, Tol, Van Woudenberg, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Gunning.
Op de achtergrond: mevrouw Van Woudenberg
Van links naar rechts: De heren Witteveen, Geurtsen, Tol, Van Woudenberg, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Gunning. Op de achtergrond: mevrouw Van Woudenberg Foto: Gemeente Lopik

Redders van drenkeling bekroond

Algemeen 386 keer gelezen

LOPIK • Burgemeester Laurens de Graaf reikte afgelopen dinsdag bronzen medailles en bijbehorende getuigschriften uit aan de heren Geurtsen uit Nieuwegein, Witteveen uit Vianen en Tol uit Wadenoijen. Zij redden op 8 juni 2021 de heer Van Woudenberg uit Lopik toen hij met zijn scootmobiel te water was geraakt in de wetering langs de Lopikerweg Oost in Lopikerkapel.  Als vertegenwoordiger van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen woonde de heer Gunning de bijeenkomst bij.

De heer Witteveen fietste op 8 juni 2021 in Lopikerkapel en kwam onderweg de heer Van Woudenberg tegen op zijn scootmobiel. Even later hoorde hij een plons ter hoogte van de Prinses Christinabrug bij de Radiolaan in Lopikerkapel. Toen de heer Witteveen terug fietste, zag hij dat de man die hij even daarvoor was gepasseerd met zijn scootmobiel te water was geraakt. 

Op dat moment fietste de heer Geurtsen voorbij. De heer Geurtsen hoorde de heer Witteveen op de brug hard roepen. Hij was al voorbij de brug, maar besloot terug te gaan. De heer Geurtsen belde 112 en ging daarna zonder verder na te denken het water in. Ondertussen zocht de heer Witteveen een straatnaambord om te kijken hoe de betreffende weg heette waar zij zich bevonden.

De heer Van Woudenberg stond tot zijn middel in het water, maar was goed aanspreekbaar. De heer Witteveen stelde hem gerust door onder andere te zeggen dat de hulpdiensten onderweg waren. Ook zei hij dat ze op de hulpdiensten moesten wachten vanwege het erg schuine talud.

Kort daarna kwam een vrachtwagen langs. De vrachtwagen­bestuurder, de heer Tol, had een kraan achterop de vrachtwagen staan. Daar haakte hij een pallet aan. De heer Geurtsen klom op de pallet en ging op die manier opnieuw het water in. Daar hielp hij het slachtoffer op de pallet zodat hij uit het water kon worden geholpen.

Ondertussen arriveerden de hulpdiensten. De heer Geurtsen ging vervolgens opnieuw op de pallet het water in om de scootmobiel aan de kraan te koppelen zodat deze uit het water kon worden getild.

Al eerder ontvingen de redders van de familie van de drenkeling als dank een mooi boeket bloemen. En nu het weer mogelijk is na de Corona-maatregelen, gaf de burgemeester namens de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen de redders ook de eer die hen toekomt.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Prijsuitreiking winnaars fotowedstrijd Lopik Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Vogels in beeld bij Kleur en Zang Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Vermiste tiener uit Lopik weer terecht 112 14 uur geleden
Afbeelding
Seniorencomités openen nieuw seizoen met feestje Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Eerste Regenboogcafé groot succes Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Stilstaan bij kunst op Mantelmeeuw-Korenfestival Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Energieprijzen raken ook de bakkers Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Natuurgebied de Oostelijke Vechtplassen klaar voor de toekomst Algemeen 16 uur geleden