Afbeelding

Veteranen Lopikerwaard naar de Scheldedam

Algemeen 244 keer gelezen

LOPIKERWAARD • De stichting Veteranen Lopikerwaard organiseert op zaterdag 1 oktober een tocht naar de Scheldedam waar de bekende slag om de Schelde plaatsvond. Vorig jaar heeft de stichting Veteranen Lopikerwaard (in samenwerking met Annex Cinema uit Woerden) voor de veteranen de film de Slag om de Schelde vertoond. In navolging hiervan organiseert de stichting nu deze tocht. 

De slag om de Schelde begon op 1 november 1944 met landingen van Britse, Noorse en Belgische commando’s op de Walcherense kust bij Westkapelle. Na een week van hevige gevechten eindigde de operatie ‘Infatuate ll’ op 8 november door overgave van de laatste Duitse troepen.

De veteranen brengen een bezoek met rondleiding aan het bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. Op de terugweg wordt op de erebegraafplaats bij Bergen op Zoom een krans gelegd. Voor deze Battlefieldtour moet men zich wel opgeven.

De eigen bijdrage voor deze geheel verzorgde dag bedraagt € 10 per persoon, inclusief koffie, lunch en versnaperingen.  Er zijn voor deze reis vijf opstapplaatsen: het station aan de Noordzijde in Woerden, Kasteelplein in Montfoort, halte Dorp in Benschop, het gemeentehuis in Lopik en halte Noord in Schoonhoven. Om 17.00 uur start de terugreis. 

Men kan zich, onder vermelding van naam, telefoonnummer, opstapplaats, wel of niet met partner/introducée aanmelden bij raymond.hiltrop@veteranen-lopikerwaard.nl. Na aanmelding krijgt men een bevestiging met informatie over het programma en de opstapplaats met de tijd. Met de organisatie van deze Battlefieldtour hoopt de stichting tegemoet te komen aan de wens van vele veteranen en dan vooral van diegenen die de film gezien hebben. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Prijsuitreiking winnaars fotowedstrijd Lopik Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Vogels in beeld bij Kleur en Zang Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Vermiste tiener uit Lopik weer terecht 112 14 uur geleden
Afbeelding
Seniorencomités openen nieuw seizoen met feestje Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Eerste Regenboogcafé groot succes Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Stilstaan bij kunst op Mantelmeeuw-Korenfestival Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Energieprijzen raken ook de bakkers Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Natuurgebied de Oostelijke Vechtplassen klaar voor de toekomst Algemeen 16 uur geleden