• Plezier en vermaak bij Truckrun Lopik.
• Plezier en vermaak bij Truckrun Lopik. Foto: aangeleverd

Truckrun Lopik: kijken en zwaaien

Algemeen 3.189 keer gelezen

REGIO • Een stoet van bijna veertig vrachtwagens slingert zaterdag 1 oktober door de streek voor de derde editie van Truckrun Lopik.

“Het gaat weer een groot feest worden”, belooft Ruud Borst (60), “al is de route ditmaal anders dan voorgaande keren. Bij Polsbroekerdam kan ieder moment een aannemer beginnen met werkzaamheden bij de kruising met de Damweg. Ook de Slangeweg tussen Vlist en Polsbroek is bij het waterknooppunt nu niet toegankelijk voor zoveel trucks. Dit dwong ons tot het uitstippelen van een andere route.” Borst heeft inmiddels zelf de twee uur durende rit op de fiets afgelegd en is content met de wijziging.

Ruud is eigenaar van Ruud Borst Transport B.V. in Lopik. Met vijfentwintig vrachtwagens vervoeren zij vooral goederen vanuit de havens naar het Ruhrgebied in Duitsland. Vier jaar geleden nam hij samen met broer Tonny het initiatief voor een Truckrun. Uitgangspunt is dat het een beheersbaar evenement blijft. “Daarom is het aantal deelnemers op maximaal veertig gesteld. Het moet vooral een lokaal feestje zijn, waarbij iedereen elkaar kent.”

De invulling van chauffeurs en bijrijders kost relatief weinig moeite. “Mijn vrouw Willemien en haar vriendin Janneke hebben contacten gelegd met onder andere Gemiva, Thomashuizen, Both BoerenZorg en Philadelphia in Schoonhoven, Lopik en Cabauw.” Hij benadrukt hierbij dat iedereen, met een verstandelijke beperking, zich mag aanmelden om mee te rijden. Ook deelnemende chauffeurs en vrachtwagens waren in een recordtijd geregeld. “Via de appgroep van de vorige keer was het zo voor elkaar”, glundert Ruud.

Het aanrijden en opstellen van de trucks is tussen 12.00 en 13.00 uur op het Koning Willem Alexanderplein in Lopik. Daarna volgt de inschrijving en het geven van instructies. Burgemeester Laurens de Graaf opent het festijn met een korte toespraak. Tot het startschot treedt dj ‘The Great Remon’ op. Om 14.00 uur vertrekt de stoet via de Lopikerweg richting Cabauw. Vervolgens wordt door Schoonhoven Noord gereden via de Schreuderstraat, Vlisterweg, Opweg, Beneluxlaan en Rotterdamseweg. Daarna gaat de route over de dijk naar de Rolafweg Zuid om vervolgens te rijden over de N210 naar Benschop, IJsselstein en via Lopikerkapel terug naar Lopik. Tijdsplanning is dat iedereen om 16.30 uur weer op het plein is. De festiviteiten worden afgesloten met een optreden van het Weteringkoor uit Cabauw.

Komende dagen plaatst de organisatie ‘zwaaiborden’ met daarop de verwachte doorkomsttijd. Kijken en zwaaien om de bijrijders en chauffeurs een onvergetelijke middag te bezorgen.

Dirk Molenaar

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13