• Plezier en vermaak bij Truckrun Lopik.
• Plezier en vermaak bij Truckrun Lopik. Foto: aangeleverd

Truckrun Lopik: kijken en zwaaien

Algemeen 1.282 keer gelezen

REGIO • Een stoet van bijna veertig vrachtwagens slingert zaterdag 1 oktober door de streek voor de derde editie van Truckrun Lopik.

“Het gaat weer een groot feest worden”, belooft Ruud Borst (60), “al is de route ditmaal anders dan voorgaande keren. Bij Polsbroekerdam kan ieder moment een aannemer beginnen met werkzaamheden bij de kruising met de Damweg. Ook de Slangeweg tussen Vlist en Polsbroek is bij het waterknooppunt nu niet toegankelijk voor zoveel trucks. Dit dwong ons tot het uitstippelen van een andere route.” Borst heeft inmiddels zelf de twee uur durende rit op de fiets afgelegd en is content met de wijziging.

Ruud is eigenaar van Ruud Borst Transport B.V. in Lopik. Met vijfentwintig vrachtwagens vervoeren zij vooral goederen vanuit de havens naar het Ruhrgebied in Duitsland. Vier jaar geleden nam hij samen met broer Tonny het initiatief voor een Truckrun. Uitgangspunt is dat het een beheersbaar evenement blijft. “Daarom is het aantal deelnemers op maximaal veertig gesteld. Het moet vooral een lokaal feestje zijn, waarbij iedereen elkaar kent.”

De invulling van chauffeurs en bijrijders kost relatief weinig moeite. “Mijn vrouw Willemien en haar vriendin Janneke hebben contacten gelegd met onder andere Gemiva, Thomashuizen, Both BoerenZorg en Philadelphia in Schoonhoven, Lopik en Cabauw.” Hij benadrukt hierbij dat iedereen, met een verstandelijke beperking, zich mag aanmelden om mee te rijden. Ook deelnemende chauffeurs en vrachtwagens waren in een recordtijd geregeld. “Via de appgroep van de vorige keer was het zo voor elkaar”, glundert Ruud.

Het aanrijden en opstellen van de trucks is tussen 12.00 en 13.00 uur op het Koning Willem Alexanderplein in Lopik. Daarna volgt de inschrijving en het geven van instructies. Burgemeester Laurens de Graaf opent het festijn met een korte toespraak. Tot het startschot treedt dj ‘The Great Remon’ op. Om 14.00 uur vertrekt de stoet via de Lopikerweg richting Cabauw. Vervolgens wordt door Schoonhoven Noord gereden via de Schreuderstraat, Vlisterweg, Opweg, Beneluxlaan en Rotterdamseweg. Daarna gaat de route over de dijk naar de Rolafweg Zuid om vervolgens te rijden over de N210 naar Benschop, IJsselstein en via Lopikerkapel terug naar Lopik. Tijdsplanning is dat iedereen om 16.30 uur weer op het plein is. De festiviteiten worden afgesloten met een optreden van het Weteringkoor uit Cabauw.

Komende dagen plaatst de organisatie ‘zwaaiborden’ met daarop de verwachte doorkomsttijd. Kijken en zwaaien om de bijrijders en chauffeurs een onvergetelijke middag te bezorgen.

Dirk Molenaar

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Verregende maar gezellige Burendag Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Vijf jaar ‘T in het Atelier’ bij Montfoortse kunstenaars Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Politie rukt uit na steekpartij in Benschop 112 15 uur geleden
Afbeelding
Zure nederlaag Montfoort SV’19 en ander voetbal in de regio Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Dubbelspel brengt tafeltennissers ONI beslissende punt Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Badmintoncompetitie inmiddels in volle gang Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein Lopik Algemeen 24 sep, 09:00
Afbeelding
Felicitaties voor 55-jarig bruidspaar Algemeen 23 sep, 16:55