De Grootste Kerstboom in IJsselstein.
De Grootste Kerstboom in IJsselstein. Foto: Robbie van Pelt

Bestuur Grootste Kerstboom in IJsselstein mikt op ontsteking mét feest

Algemeen 1.935 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het bestuur van de stichting De Grootste Kerstboom hoopt dat in december niet alleen de boom voor de 24e keer aan kan. Alles is er ook op gericht de ontsteking te vieren met een feest op het Podiumterrein in IJsselstein. De voorbereidingen voor de ontsteking op zaterdag 10 december zijn inmiddels gestart.

Het verhaal is bekend. De afgelopen twee jaar moest het live ontstekingsevenement, waar steevast zo’n vijf tot zesduizend mensen op af komen, vanwege corona worden geschrapt. Daarvoor in de plaats kwamen tv- en online programma’s. Dit jaar zet het bestuur alles op alles om weer eens uit te pakken. Een feest met een bekende artiest én lokaal talent, net zoals dat vanaf de eerste ontsteking in 1992 in IJsselstein gebruikelijk was.

Lichtpuntje
“Het ontstekingsfeest is niet alleen gezellig, maar inmiddels ook belangrijk om het contact met de donateurs en sponsoren aan te halen”, aldus Herbert van Zijl, waarnemend voorzitter van de stichting. “De waardering in de samenleving voor de Grootste Kerstboom is heel hoog. Tijdens de coronaperiode was de boom letterlijk en figuurlijk een lichtpuntje. Op onze social media kregen we honderden positieve reacties. Daarin lazen we ook dat velen het toch wel een saai vonden, zo’n ontsteking zonder feest.”

Sponsoren
Hij gaat verder: “Tegelijkertijd zagen we helaas een aantal bedrijven afhaken, die ons eerder financieel steunden. Bijvoorbeeld omdat ze het vanwege corona financieel moeilijk kregen, of omdat ze een ander sponsordoel kozen. We hopen dit jaar weer meer promotiemogelijkheden te kunnen bieden waardoor het nog aantrekkelijker wordt om sponsor van de Grootste Kerstboom te zijn. Ook wij zullen geconfronteerd worden met kostenstijgingen. De financiële steun vanuit het bedrijfsleven en van onze donateurs is dus heel belangrijk.”

De 24e keer
Het is de bedoeling dat de tot kerstboom omgetoverde Gerbrandytoren in IJsselstein tussen zaterdag 10 december 2022 en vrijdag 6 januari 2023 voor de 24e keer straalt. De ontsteking zal in verband met het WK voetbal rond zeven uur ’s avonds plaatsvinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Prijsuitreiking winnaars fotowedstrijd Lopik Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Vogels in beeld bij Kleur en Zang Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Vermiste tiener uit Lopik weer terecht 112 14 uur geleden
Afbeelding
Seniorencomités openen nieuw seizoen met feestje Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Eerste Regenboogcafé groot succes Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Stilstaan bij kunst op Mantelmeeuw-Korenfestival Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Energieprijzen raken ook de bakkers Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Natuurgebied de Oostelijke Vechtplassen klaar voor de toekomst Algemeen 16 uur geleden