• Esther van Voorthuizen in haar werkplaats aan de IJsselstraat.
• Esther van Voorthuizen in haar werkplaats aan de IJsselstraat. Foto: Karin Doornbos

Stewardess slaat nieuwe richting in: oude meubels opknappen

Algemeen 1.270 keer gelezen

IJSSELSTEIN • “Jij verkoopt zeker geen snaren?” Een vraag die Esther van Voorthuizen van de nieuwe woonwinkel ‘Voor ’t Huis’ nog regelmatig krijgt. Niet zo gek: in het pand op de hoek van de IJsselstraat, was sinds mensenheugenis gitaarwinkel ‘Music Web’ gevestigd. Waar vroeger gitaren en toebehoren de winkel vulden, vind je er nu bijzondere kasten, tafels en woonaccessoires, allemaal door Esther van een nieuw uiterlijk voorzien.

“Het opknappen van oude meubelen was altijd al een hobby van me”, vertelt ze. Ze is dan al jaren werkzaam als stewardess. “Maar toen kwam corona, en lag het vliegen lange tijd stil.” Ze gebruikt de onverwachte vrije tijd om zich helemaal op haar passie te storten, maar de schuur bij haar huis wordt eigenlijk te klein. “En juist op dat moment werd ik getipt dat deze ruimte vrij was.” Het blijkt de ideale plek: in de winkel annex werkplaats kan ze haar ei helemaal kwijt.

“We hebben de boel flink op moeten knappen, maar nu is het helemaal naar mijn zin.” Inmiddels heeft ze ook haar parttime werk als stewardess weer opgepakt, maar op vrijdag en zaterdag is ze aan de IJsselstraat te vinden. “Ik werk in opdracht en op eigen initiatief.” De klant kiest een kleur uit (ze gebruikt alleen milieuvriendelijke verf) en Esther gaat ermee aan de slag. Ze voorziet het meubelstuk vaak ook van andere knoppen of poten. “Voor een relatief klein bedrag heb je dan weer een compleet nieuwe kast of tafel.” Maar je kunt ook een opgeknapt ‘tweede kans meubel’ uit de winkel uitkiezen. “Het blijft leuk om te zien hoe afgeschreven meubelstukken een complete metamorfose ondergaan en zo een tweede leven krijgen.”

Vergevingsgezind

Ze is niet bang dat ze een meubel verpest. “Hout is een vergevingsgezind materiaal”, leert ze ooit op een cursus houtbewerking. “Al is het soms best spannend.” Zoals die keer dat een 50 jaar getrouwd echtpaar een dressoir in een nieuw jasje wilde laten steken. Ze kregen het als huwelijkscadeau. “Daar zitten zoveel herinneringen aan, dat wil je echt niet verknoeien. Gelukkig waren ze heel blij met het resultaat”, lacht ze. Haar baan als stewardess geeft ze voorlopig nog niet helemaal op. “Dat vind ik nog te spannend, eerst even afwachten hoe dit gaat lopen.” En ze vindt het vliegen nog te leuk. “Het is een heel sociaal beroep, en hier werk ik meestal alleen. Maar die afwisseling is juist ook wel fijn.” Info: www.voor-t-huis.nl



Karin Doornbos

Karin Doornbos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14