• Michael den Oudsten uit Lopik.
• Michael den Oudsten uit Lopik. Foto: Linda de Kort

Michael (25) in finale verkiezing Mister International

6 jul, 08:00 Algemeen

LOPIK • De 25-jarige Michael den Oudsten uit Lopik is een bezige bij. Hij werkt als coördinator administratie, begeleidt kinderen in een zwemclub en hij heeft een eigen bedrijfje in edelstenen, mineralen en mindfulness. Onverwacht komt daar zijn deelname aan de verkiezing Mister International Netherlands bij. “Ik ben op het moment nog maar weinig thuis”, lacht Michael.

De Mister International Netherlands verkiezing is een personality verkiezing voor mannen tussen de 18 en 30 jaar. Michael had niet eerder de ambitie om hieraan mee te doen, maar wanneer hij een tijd terug wordt aangesproken voor een fotoshoot door een scout voor de Mister International verkiezing, spreekt het evenement hem erg aan. “Ik vind het leuk om op een catwalk te lopen, maar het feit dat de verkiezing een stap verder gaat dan bijvoorbeeld de Miss Universe verkiezing, maakt het helemaal geweldig. Beyond handsome noemt de organisatie dat. Het gaat niet alleen over knapheid, maar ook over uitstraling, motivatie en inspiratie.”
De organisatie wil dat de deelnemers een voorbeeld voor anderen zijn en kunnen laten zien hoe ze zichzelf zijn en daarin groeien. “Iedereen moet de ruimte krijgen zichzelf te zijn,” vult Michael aan. Dat is precies waar hij zich in kan vinden. In de zwemclub begeleidt Michael kinderen die moeite hebben met zwemmen en soms erg aan zichzelf  twijfelen. “Door het zwemmen zie je de kids groeien. Ik vind het prachtig dat ik daar bij kan helpen.” Ondanks zijn drukke schema heeft Michael dan ook nog geen wedstrijd van zijn groep gemist. “Één keer leek het er op dat ik het niet zou halen, maar gelukkig kon ik toch nog op tijd er bij zijn.” De kinderen leven ontzettend mee met Michael. “De verkiezing is verbonden aan een goed doel; Safe the Children. Op de zwemclub staat een collectebus die de kinderen met alle liefde aan het vullen zijn.”

Michael volgt nu drie maanden workshops om hem klaar te stomen voor de finale in september. “Acteerlessen, catwalktraining, fotoshoots, echt zo leuk om te doen. Zo heb ik samen met een paar andere finalisten meegelopen in Open Catwalk Show Bakkerstraat in Arnhem. Als ze bellen, doe ik dat morgen meteen nog een keer!”

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis levert medicijnen thuis af Algemeen 13 aug, 10:00
Afbeelding
Van boer tot bord in het Groene Hart Algemeen 13 aug, 09:00
Afbeelding
Stuk glas veroorzaakt brand in bouwcontainer 112 12 aug, 17:34
Afbeelding
Hevige rookontwikkeling door buitenbrand langs N210 112 12 aug, 17:30
Afbeelding
Gemeente Lopik waarschuwt voor parkeerboetes lang de Lek Algemeen 12 aug, 14:10
Afbeelding
Dienstregeling bus 107 en tram wijzigt door Vuelta Algemeen 12 aug, 10:55