Ter illustratie
Ter illustratie Foto: Facebook Syntus Utrecht

Minder bussen Syntus Utrecht door personeelstekort

5 jul, 16:15 Algemeen

MONTFOORT / REGIO • Vervoerder Syntus Utrecht laat vanaf zondag 10 juli minder bussen rijden in verreweg het grootste deel van haar werkgebied. Ook de veelgebruikte buslijnen 107 van Utrecht naar Gouda over Montfoort en 5 van Montfoort naar Woerden rijden minder vaak.

Vanwege een tekort aan personeel is het op dit moment volgens Syntus niet mogelijk om de huidige dienstregeling te blijven rijden. Afgelopen periode vielen er al regelmatig ritten uit. Door de frequentie te verlagen wil Syntus reizigers toch een betrouwbare dienstregeling bieden. Het aanpassen van de dienstregeling gaat gepaard met de zomerperiode. In deze periode maken er toch al minder reizigers gebruik van het OV. De aangepaste dienstregeling geldt voorlopig tot 21 augustus.
Syntus Utrecht heeft ervoor gekozen om de dienstregeling in de hele regio aan te passen. Hierdoor vervallen er geen buslijnen en blijven de bussen ook in de kleinere kernen rijden. De bussen rijden op vrijwel alle buslijnen minder vaak. Bijvoorbeeld twee keer per uur in plaats van vier keer per uur.
Syntus geeft geen overzicht van de wijzigingen omdat dat er teveel zijn, maar verwijst naar de online reisplanner en adviseert deze voorafgaand aan het vertrek te raadplegen.

Op de halteborden van de buslijnen waar de dienstregeling wijzigt, wordt bovendien een afbeelding over de aangepaste dienstregeling geplaatst. Hierop staat ook een QR-code. Deze linkt naar een pagina met actuele vertrektijden van de bushalte. Via de pagina kunnen reizigers ook zien waar de bus op dat moment rijdt.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Schaaktafels vernield in speeltuin Kloosterplantsoen Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuw seizoen BoekStart Voorleespret in bibliotheek Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Proeftuin van Linschoten brengt de natuur dichterbij: ‘Oké, dus zó groeien peentjes!’ Algemeen 18 aug, 16:54
Afbeelding
Stewardess slaat nieuwe richting in: oude meubels opknappen Algemeen 18 aug, 08:00
Afbeelding
Jaarmarkt Montfoort kent rijke geschiedenis Algemeen 17 aug, 08:00
Afbeelding
Wethouder Vlaar legt wethouderschap Montfoort neer Algemeen 16 aug, 17:26
Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03