Mevrouw Zehra Kilicaslan (moeder van de kinderen), de heer Henk Elings, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Joost Gunning van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.
Mevrouw Zehra Kilicaslan (moeder van de kinderen), de heer Henk Elings, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Joost Gunning van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Foto: Gemeente Lopik

Medaille voor redder kleine drenkelingen

5 jul, 11:18 Algemeen

LOPIK • Burgemeester Laurens de Graaf heeft maandag een bronzen medaille en bijbehorend getuigschrift uitgereikt aan de heer Henk Elings uit Benschop. De heer Elings redde op 21 augustus 2020 de kinderen Huseyin - toen 4 jaar- en Metehan Gokturk Eren - toen 2 jaar - uit het water. 

Op 21 augustus 2020 raakten Huseyin en Metehan Gokturk Eren te water in de sloot tussen de Emmalaan en de Floris van Egmondstraat in Lopik. Gelukkig konden zij dankzij moedig en doeltreffend optreden van de heer Elings uit het water worden gered. De beide kinderen waren tijdens een kort onbewaakt moment de woning uitgelopen en een stukje de wijk in. Hun ouders zijn gaan zoeken en kwamen toen docent de heer Elings van Basisschool De Regenboog tegen met hun twee kinderen. Hij was die dag toevallig langer op school en hoorde rond 18.30 uur een kind schreeuwen. Dat bleek de 2-jarige Metehan Gokturk te zijn die al uit de sloot aan het klauteren was. De 4-jarige Huseyin lag nog in het water. Er lag veel kroost en er was net gemaaid. De heer Elings bedacht zich geen moment en ging het water in om de kinderen te redden. De kinderen zijn door een ambulance overgebracht naar het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Het ziekenhuis heeft aangegeven dat het geen minuut langer had moeten duren.

Door corona was het niet eerder mogelijk de medaille en het bijbehorende getuigschrift uit te reiken. Maandag kreeg de heer Elings alsnog de eer die hem toekomt. Naast redder Henk Elings en de drenkelingen en hun ouders waren een vertegenwoordiger van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen en de politie uitgenodigd om de bekroning bij te wonen.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Schaaktafels vernield in speeltuin Kloosterplantsoen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuw seizoen BoekStart Voorleespret in bibliotheek Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Proeftuin van Linschoten brengt de natuur dichterbij: ‘Oké, dus zó groeien peentjes!’ Algemeen 18 aug, 16:54
Afbeelding
Stewardess slaat nieuwe richting in: oude meubels opknappen Algemeen 18 aug, 08:00
Afbeelding
Jaarmarkt Montfoort kent rijke geschiedenis Algemeen 17 aug, 08:00
Afbeelding
Wethouder Vlaar legt wethouderschap Montfoort neer Algemeen 16 aug, 17:26
Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03