• Kees Duijvelaar en Ben Weelink verwachten veel deelnemers aan het Zomerfestijn+ dat vanaf 18 juli vier weken duurt.
• Kees Duijvelaar en Ben Weelink verwachten veel deelnemers aan het Zomerfestijn+ dat vanaf 18 juli vier weken duurt. Foto: Lysette Verwegen

Zomerfestijn+ voor wie niet op vakantie gaat

Algemeen 490 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De zomervakantie begint bijna, en dat betekent dat de thuisblijvers zich kunnen verheugen op een Zomerfestijn+.

Van 18 juli tot 13 augustus wordt een divers programma aangeboden met activiteiten op educatief, sportief, recreatief, cultureel en informatief gebied. “Pure ontspanning voor de deelnemers en een leuke gelegenheid voor deelnemende organisaties om zich op de kaart te zetten”, vertellen Kees Duijvelaar en Ben Weelink, twee van de organisatoren. Het team vrijwilligers is al maanden bezig. “De eerste brainstormsessie bruiste: van het idee van de een ontstond meteen weer een idee bij een ander. Dat was ook leuk voor de Yvette Huige, directeur van Pulse, en wethouder Schell, die er voor het eerst bij waren. Pulse is verantwoordelijk voor de facilitering, de gemeente voor de subsidie.”
Het vakantieprogramma ontstond zes jaar geleden: vooral voor senioren om de stille vakantieweken te doorbreken. Het aantal deelnemers aan het Zomerfestijn+ groeit elk jaar en het programma is steeds verder uitgebreid, ook met activiteiten voor (groot)ouders met kinderen. Dit jaar worden er meer dan 40 activiteiten georganiseerd. “We hebben wat in te halen nadat ons lustrumfeestje vorig jaar door corona in het water viel en slechts enkele activiteiten konden doorgaan.” Of ze dit jaar problemen verwachten: “Je weet het niet, maar als er massaal mensen op vakantie gaan - Schiphol loopt over en de vakantieparken zitten vol - blijven er ook ‘massaal’ mensen thuis”, grappen ze. “We verwachten dus weer veel deelnemers.”
De aanraders van het programma? “Wat niet? Er doen een twintigtal organisaties mee.” Er zijn workshops Ontdek je kracht en Voluit leven door creatief leven, maar ook twee dagtochten, een vogelexcursie, de Historische foto met kleinkinderen, landschapschilderen en levensgroot ganzenbord. Bijzonder: “Een zomerse zondagsbrunch op het kerkplein bij de basiliek; een oude familietraditie die we nieuw leven gaan inblazen.” En het succesnummer: “De lunch met film als afsluiting in het Fulcotheater; elk jaar volgeboekt.” En voor wie het water op wil: “Een sloepentocht en ook Yselvaert doet weer mee.”
Het programma is verspreid en op diverse plaatsen mee te nemen. Op de website www.zomerfestijn-ijsselstein.nl staat alle informatie met inschrijven. Voor wie digitaal niet zo handig is: “We houden ‘spreekuur’ om te helpen met inschrijven: op dinsdagen en donderdagen t/m 4 augustus van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek; van 14.00 tot 16.00 uur op 27 juni en 11 juli in De Oase en op 4 en 18 juli in het Ewoud.

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Recreatieschap werkt aan betere voorzieningen in Nedereindse Park Nieuws gisteren
Afbeelding
Heel veel oude landbouwvoertuigen op historisch oogstfeest Montfoort Nieuws 1 jun., 15:44
Afbeelding
Felicitaties voor 60-jarige huwelijk van bruidspaar Van Dijk Nieuws 1 jun., 07:48
Afbeelding
College IJsselstein biedt Kadernota 2024 aan Nieuws 31 mei, 16:00
Afbeelding
Aanvaller Jordy Keja van SV Lopik na zware tijd terug op niveau Sport 31 mei, 08:30
Afbeelding
Gemeenteraad Montfoort wil meer invloed op zonnevelden Nieuws 31 mei, 08:03
Afbeelding
Kunstroute onder de scheve toren van Linschoten Nieuws 31 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek naar ruimere openingstijden gemeentewerf Montfoort Nieuws 31 mei, 07:57