Foto v.l.n.r. Rick Bouwman, Robert Bakker en Tony Haars
Foto v.l.n.r. Rick Bouwman, Robert Bakker en Tony Haars

Bruisende slotdag bij SV Lopik

Algemeen 2.220 keer gelezen

LOPIK • Zaterdagderdeklasser SV Lopik sluit op zaterdag 2 juli het seizoen af op zijn accommodatie met veel activiteiten voor jong en oud. Hoogtepunt is de wedstrijd van de Lopikse hoofdmacht tegen FC De Rebellen - met onder meer Andy van der Meijden -, die onder leiding staat van Roelof Luinge.

De twee afgelopen jaren kon de slotdag vanwege corona niet plaatsvinden. Om het verloren terrein in te halen stak een aantal spelers van het 40+-team de koppen bij elkaar om het laatste voetbalweekeinde te benutten voor een bruisend evenement. De Lopikse jeugd - leden en niet-leden - bijt in de ochtenduren het spits af met een tienkamp. De senioren spelen een onderling toernooi.
“Dit seizoen hebben we reeds veel activiteiten achter de rug,” vertelt SV Lopik-voorzitter Robert Bakker. “Dat was nodig, want de afgelopen jaren én in coronatijd zijn we een significant aantal jeugdleden kwijtgeraakt. De aanmelding van jonge kinderen bleef ook achter. Dankzij het geven van clinics. het houden van een voetbaldag, het uitdelen van flyers en door ons gezicht veelvuldig te laten zien bij andere evenementen, zoals de onlangs gehouden jaarmarkt, kunnen we voor het komende seizoen drie jeugdteams meer inschrijven. Tony Haars, die vijf jaar geleden samen met Léon Versluis de businessclub van SV Lopik opstartte, en Rick Bouwman kwamen met het idee iets speciaals te doen. Met de komst van FC De Rebellen is dat gelukt.”
De gasten heten niet voor niets ‘De Rebellen’. De oud-profs zijn eigenzinnig, eigenwijs en hard maar fair. Ze namen in hun actieve carrière geen blad voor de mond, waardoor zij geregeld trainers, managers en bestuurders tegen zich in het harnas joegen. Bekende namen zijn Andy van der Meijden, Romano Denneboom, Sjaak Polak, Ali Boussabon, doelman Gino Couthino, Patrick Pothuizen en de broers Tim en Yuri Cornellisse.
“Ze komen met twee teams,” vervolgt dertiger Rick Bouwman, die in Lopik 4 speelt en meetraint met het 40+-team. “Onze ‘oudjes’ spelen om 12.30 uur met zeven man tegen een gelijkwaardig De Rebellen+. Mij hebben ze nodig vanwege mijn loopvermogen, haha.”
De strijd om de penaltybokaal barst daarna los, waarna om 15.30 uur burgemeester Laurens de Graaf de aftrap verricht van de wedstrijd tussen Lopik 1 en De Rebellen.
“De jonge selectie blijft bijeen voor het volgende seizoen,” aldus Robert Bakker, die de ambities van SV Lopik benadrukt. “Dit jaar was het doel een plek in het linkerrijtje. Dat is gelukt.”
SV Lopik rekent op de slotdag op een toeloop van meer dan duizend mensen. Iedereen is welkom.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws gisteren
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10