Afbeelding
ingezonden mededeling

Het belang van goede bedrijfskleding

27 jun, 09:15 Algemeen

Het is niet iets waar je op verjaardagen snel over praat: de bedrijfskleding die je draagt op je werk. Navraag bij vrienden of bekenden leert al snel dat veel mensen bedrijfskleding dragen. Vaak vanwege veiligheid, maar de werkkleding biedt nog veel meer voordelen.

Allereerst heeft goede bedrijfskleding een positieve invloed op het werk. Je bent veel productiever als je goed passende en comfortabele kleding draagt tijdens het werk. Bedenk maar eens: in je nette pak een muur verven of de tuin omspitten gaat vele malen lastiger. Een passende werkbroek zit dan een stuk comfortabeler. Daarnaast zorgt bedrijfskleding ervoor dat je als bedrijf goed zichtbaar bent tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Je werknemers maken immers de hele dag gratis reclame voor je.

Daarbij kan bedrijfskleding gelijkheid scheppen onder het personeel. Doordat iedereen er hetzelfde uitziet en werkt aan hetzelfde doel, krijgt het teamgevoel een boost. Daarnaast is het dragen van bedrijfskleding ook een manier om medewerkers zich betrokken bij het bedrijf te laten voelen. Het dragen van bedrijfskleding versterkt niet alleen de werkethos, maar helpt ook bij een betere balans tussen werk en privé. Door de werkkleding thuis uit te trekken, lukt het mensen beter om afstand te nemen van hun werk.

Kortom: bedrijfskleding is niet alleen veilige en comfortabele werkkleding voor je werknemers, het is een gratis vorm van reclame, het maakt dat mensen zich identificeren met je merk en bedrijf én het is het goed voor het teamgevoel. Dat samen leidt uiteindelijk weer tot een groei van je bedrijf. Een investering in bedrijfskleding leidt tot meer rendement. Bedrijfskleding is dus onmisbaar. Het is bijna voor ieder beroep wel in te zetten. In welke beroepsgroepen is het dragen van bedrijfskleding eigenlijk standaard?

Bedrijfskleding in de bouw
Op de meeste bouwplaatsen in Nederland zijn vaak meerdere bedrijven tegelijk bezig. Er lopen allerlei werklieden door elkaar. Er zijn elektriciens bezig, de timmerman loopt af en aan en een andere vakman is bezig de dakpannen perfect sluitend op het dak te leggen. Hun gemeenschappelijke deler? Het dragen van bedrijfskleding. Vaak is het dragen van speciale kleding in de bouw verplicht. Om zo ongelukken te voorkomen én zoveel mogelijk de schade te beperken. Om die reden hebben dakdekkers kniestukken in hun werkkleding. Deze geven bescherming én steun, aangezien dakdekkers lange tijd een bepaalde houding aan zullen nemen tijdens hun werk. Naast het knielen wordt er ook heel wat afgeklommen op het dak. Van links naar rechts, dakdekkers gaan het hele dak over. Dit maakt dat bedrijfskleding naast functioneel ook comfortabel moet zijn.

Ook schilders hebben speciale kleding tijdens het uitoefenen van hun beroep aan. Hoe netjes een schilder ook verft, er is altijd kans dat er stof, verf of zaagsel op je kleding komt. Daarom is het dragen van speciale kleding aan te bevelen. Bovendien is werkkleding zo ontworpen dat er veel opbergmogelijkheden in zitten, zoals zakken en lussen in de werkbroek. Dit maakt het werken een stuk eenvoudiger. Geen gedoe met tassen waar je spullen in bewaart en die je mee moet dragen als je van werkplek wisselt. Je gereedschap heb je zo altijd bij de hand.

Werkkleding in de tuinbouw en agrarische sector
Van het verzorgen van de planten in de kas tot werken op het land; ook in de tuinbouw wordt veel bedrijfskleding gedragen. Bedrijfskleding zorgt ervoor dat je eigen kleding schoon blijft, beschermt tegen stoffen waarmee je in aanraking kan komen die je niet op je kleding wilt en is erop gericht om het fysieke werk te vergemakkelijken. Duurzaam en comfortabel, dat kenmerkt bedrijfskleding, ook in de tuinbouw. In de agrarische sector wordt vaak een overall gedragen. Een snelle en fijne oplossing voor agrariërs om schoon en veilig te werken in de stal en op het land. Een ongelukje in de melkstal of een koe die net in jouw buurt plast? Geen probleem, de overall kan zo in de wasmachine en is snel droog.

Met je eigen bedrijfskleding straal je ook uit hoe trots je op je vak bent, op je merk of op je diensten. Klanten die je bedrijf bezoeken zullen zich sneller met je bedrijf verbonden weten, als je gekleed bent in werkkleding met de eigen bedrijfsnaam. Daarnaast laat je met bedrijfskleding zien dat je veiligheid en hygiëne hoog in het vaandel hebt staan. Bezoekers zullen hierdoor ook eerder meedoen in het ontsmetten van hun laarzen, handen en beschermende kleding aantrekken.

Bedrijfskleding in de wegenbouw
Het werken in de wegenbouw brengt allerlei uitdagingen met zich mee. ’s Nachts aan die nieuwe oprit van de snelweg werken? Natuurlijk is alles goed afgezet en zijn er voorzorgsmaatregelen genomen. Toch is goed zichtbaar zijn essentieel voor een veilige werkomgeving. Omdat je ook nog te maken hebt met wisselende temperaturen is niet zomaar elk kledingstuk geschikt. Overdag kan het zeer warm zijn, maar in de nacht weer flink koud. Een veiligheidsjas, goede werkbroek, veiligheidsschoenen en een warme werktrui zijn maar een paar onderdelen van de bedrijfskleding die juist voor werknemers in de wegenbouw verplicht zijn.

Zoveel mogelijkheden
Zoveel beroepen, zoveel mogelijkheden voor bedrijfskleding. Of je nu kapper, slager of vertegenwoordiger in de agrarische sector bent: Bevazet wil jou aan de perfecte bedrijfskleding helpen. En iedereen kan goede bedrijfskleding gebruiken.

Bij Bevazet denken ze in mogelijkheden en ze gaan hierin ook creatief te werk. Hut motto is dat kleding de mens maakt, maar ook het werkplezier. Ze snappen het belang van veiligheid en van comfort. Hierdoor kiezen ze enkel voor leveranciers die hoogwaardige en comfortabele bedrijfskleding ontwerpen. Met een goede prijs-kwaliteitverhouding en de zekerheid dat je kleding lang meegaat. Daarbij is er een ruime keuze uit sluitingen. Liever een drukknoopsluiting of juist een rits? Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Je kunt online in alle rust het assortiment bekijken of bezoek de showroom eens om geïnspireerd te raken. Stel gerust al je vragen over bedrijfskleding en het bedrukken of borduren hiervan. De medewerkers van Bevazet helpen je graag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Schaaktafels vernield in speeltuin Kloosterplantsoen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuw seizoen BoekStart Voorleespret in bibliotheek Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Proeftuin van Linschoten brengt de natuur dichterbij: ‘Oké, dus zó groeien peentjes!’ Algemeen 18 aug, 16:54
Afbeelding
Stewardess slaat nieuwe richting in: oude meubels opknappen Algemeen 18 aug, 08:00
Afbeelding
Jaarmarkt Montfoort kent rijke geschiedenis Algemeen 17 aug, 08:00
Afbeelding
Wethouder Vlaar legt wethouderschap Montfoort neer Algemeen 16 aug, 17:26
Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03