Foto: ©hansenn/123RF.COM

Komende maandag acties stads- en steekvervoer

  •   keer gelezen

REGIO •  FNV heeft acties in het stad- en streekvervoer aangekondigd. Komende maandag leggen buschauffeurs het werk neer in onder meer Nieuwegein en Utrecht. Ze voeren daarmee actie tegen de cao-voorstellen van hun werkgevers. De acties zijn aangekondigd van 5.30 uur tot 13.00 uur. 


In februari braken de werkgevers de cao-onderhandelingen plots af door onaangekondigd met een eindbod te komen. ‘Daar moesten de medewerkers het mee doen. Het was een karig bod en is dus door onze leden weggestemd’, aldus Kressin. Daarop stuurde FNV een ultimatum met de oorspronkelijke eisen. Omdat de werkgevers ook daar niet over wilden praten, wordt er sinds mei door het hele land gestaakt voor een betere cao.

Via 9292.nl worden reizigers zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Het is op dit moment lastig in te schatten wat de gevolgen zijn voor een reis. Houd voor de meest actuele situatie de berichten in de reisplanner in de gaten. Voor zowel 9292 als de vervoerder is het steeds weer afwachten welke ritten uitvallen. Niet alle chauffeurs gaan staken.

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten