Met het onthullen van een bordje werd de Post Montfoort van de brandweer officieel geopend
Met het onthullen van een bordje werd de Post Montfoort van de brandweer officieel geopend Foto: Paul van den Dungen

Brandweerpost Montfoort nu officieel geopend

22 jun, 16:30 Algemeen

MONTFOORT • Het was opnieuw corona die voor de nodige vertraging had gezorgd, maar zaterdagmorgen kon de nieuwe Brandweerpost aan de Anne Franklaan in Montfoort dan toch officieel worden geopend. 

Postcommandant Paul Ebskamp verwelkomde tal van genodigden, collega’s van andere brandweerposten, van de VRU, en raadsleden van de gemeente Montfoort. Burgemeester Petra van Hartskamp zei in haar toespraak blij te zijn dat de officiële opening kon plaatsvinden. Er was veel zelfwerkzaamheid geweest en ook de derde deur was inmiddels gerealiseerd. Zij memoreerde nog even aan het onderzoek tijdens de bouw of er wel of geen broedende vleermuizen waren die het project verder konden vertragen. De brandweermensen zelf hadden als ludiek symbool al een vleermuis op hun voertuig aangebracht. Gelukkig was er geen sprake van broedende vleermuizen en kon de bouw worden vervolgd. De burgemeester bood de postcommandant daarop een foto aan waarop de vleermuis nog pontificaal te zien was. Clustercommandant Ronald Sonnevelt sprak tijdens de opening nog enige woorden namens de VRU. Tenslotte was het Paul Ebskamp die tal van mensen wist te bedanken voor hun inzet en kundigheid tijdens de bouw. Ook een woord van dank aan fruitteler Oostveen die een aantal maanden in zijn bedrijf onderdak heeft geboden aan de brandweervoertuigen. Daarna onthulde burgemeester Van Hartskamp samen met de postcommandant een maquette bij de voordeur van de garage, waarmee de post officieel was geopend.

Daarna begon de open dag met tal van brandweervoertuigen die bezichtigd konden worden of die een klein rondje met kinderen en hun ouders reden. De jeugd kon brandjes blussen, een pop zoeken in een container vol rook, vlam in de plan leren doven en vol verbazing kijken hoe een klein beetje water een enorme vuurzee in de keuken kon veroorzaken. 

Omdat jaarlijks op 18 juni de sinds 1946 omgekomen brandweermensen worden herdacht was er ook bij de post Montfoort een moment van stilte, waarbij twee stralen het water-ereteken vormden.

De publieke belangstelling voor de open dag was groot. Ook de Lego Incidentencity was aanwezig met een leuke prijsvraag.

De mannen van de post Montfoort kunnen in ieder geval terug kijken op een geslaagde opening en open dag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Schaaktafels vernield in speeltuin Kloosterplantsoen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuw seizoen BoekStart Voorleespret in bibliotheek Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Proeftuin van Linschoten brengt de natuur dichterbij: ‘Oké, dus zó groeien peentjes!’ Algemeen 18 aug, 16:54
Afbeelding
Stewardess slaat nieuwe richting in: oude meubels opknappen Algemeen 18 aug, 08:00
Afbeelding
Jaarmarkt Montfoort kent rijke geschiedenis Algemeen 17 aug, 08:00
Afbeelding
Wethouder Vlaar legt wethouderschap Montfoort neer Algemeen 16 aug, 17:26
Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03