VVIJ (zo) degradeert naar de derde klasse

  •   keer gelezen

LOPIK •  Zondagtweedeklasser VVIJ uit IJsselstein verloor in Breukelen de finale van de nacompetitie met 1-2 van het Amsterdamse ZSGOWMS. Na een uur spelen stond het elftal van interim-trainer Mo Touh nog met 1-0 voor.


In de eerste helft kwam VVIJ door gedegen spel op voorsprong dankzij een doelpunt van Casper Baggen. Na de pauze kwamen de Amsterdammers erg fanatiek uit de kleedkamer. Verschillende spelers pakten geel. “In de 60ste minuut moest een speler van de tegenpartij met een tweede gele kaart naar de kant,” vertelde VVIJ-trainer Mo Touh. “Vanaf dat moment stak onze tegenstander meer energie in de wedstrijd. Doordat we inzakten, ontstond er gevaar voor ons doel. Een cruciaal moment deed ons de das om. ZSGOWMS mocht na een overtreding van ons van de scheidsrechter een vrije trap nemen net buiten het zestienmetergebied. Zijn assistent vertelde de arbiterechter echter dat volgens zijn waarneming de overtreding binnen de berichte lijnen was. De in onze ogen onterecht toegekende penalty werd benut. De teleurstelling aan onze kant was groot en we werden slordig. De 1-2 volgde snel.”

VVIJ start het komende seizoen door de horizontale overstap in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. “Nu overheerst nog de teleurstelling bij de spelers en de staf, maar we moeten vooruit kijken,” merkt Touh nog op. “Alle spelers blijven. Lowan van Ee en Tamer Ugur komen over van het oude zaterdagteam, dat het prima deed in de vierde klasse. Ook kunnen we bij een gunstige indeling veel derby’s tegemoet zien tegen onder meer onze buren IJFC, Lopik en JSV Nieuwegein.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten