Foto: bibliotheek Lek & IJssel

Zomerlezen met Bip van start in IJsselstein

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Wethouder Eveline Schell las vorige week voor aan kinderen van groep 1/2 van kindcentrum WIJ. Ook deelde zij Bip-boekjes uit aan de kinderen. Daarmee is het Zomerlezen met Bip in IJsselstein van start gegaan. Met een stempelactie, zoektocht in de Bibliotheek en voorleesactiviteiten zorgt leesmonster Bip van de Bibliotheek ervoor dat kinderen t/m 7 jaar ook in de vakantie plezier hebben met lezen en luisteren naar verhalen. 


De kinderen zaten al in een kring toen wethouder Eveline Schell aankwam. Er werd gestart met het boek ‘Boer Boris gaat naar zee’ dat werd voorgelezen door de wethouder. De kinderen konden kijken naar de vertelplaten in het vertelkastje terwijl ze aandachtig luisterden. Na het voorlezen werd er samen gezongen en gespeeld met allerlei dingen die boer Boris meeneemt naar zee. Hierna was het tijd om het materiaal van Zomerlezen uit te delen. Dit werd ook gedaan door de wethouder. De kinderen kregen een kleurplaat met voorleestijden erop, het Bip-doeboekje en een flyer om gratis lid te worden van de Bibliotheek. 

Bip-boekje met stempelkaart
De Bip-boekjes worden uitgedeeld op kinderdagverblijven en scholen. Kinderen t/m 7 jaar die geen boekje hebben gekregen, kunnen het ophalen in de Bibliotheek IJsselstein. In het boekje staan vragen over Bip die je met behulp van een zoektocht door de Bibliotheek kunt beantwoorden. Bij juiste antwoorden kunnen kinderen een tattoo van Bip winnen. Ook staat er een stempelkaart in. Daarmee sparen de kinderen voor een mooi Bip-pakket, door het lenen van boeken en het meedoen aan activiteiten.

Activiteiten
Elke woensdag in de zomervakantie kunnen de kinderen in de Bibliotheek of in Speeltuin Kloosterplantsoen komen luisteren naar verhalen en leuke dingen doen.

Linda de Kort
Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws
Volg @LindaKort op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten