• Het diamanten paar als stralend middelpunt.
• Het diamanten paar als stralend middelpunt. (Foto: Rinus Verweij)

De klik van toen werd een diamanten huwelijk

  •   keer gelezen

ijsselstein • Het aantal echtscheidingen onder de jongere leeftijdscategorieën stijgt al een aantal jaren, dus huwelijksjubilea zullen steeds uitzonderlijker worden. Maar ook onder de oudere leeftijden blijft een huwelijk dat 60 jaar standhoudt een opmerkelijke uitzondering, omdat de leeftijd gaat meespelen. Jan en Willy Verheul-Rommes, beide inmiddels 85 jaar oud maar nog steeds verliefd en vitaal, bereikten op 7 juni deze mijlpaal en vierden hun diamanten huwelijk. Reden voor een familiefeestje in hun appartement aan de Praagsingel.


En net als vijf jaar geleden kwam de burgemeester langs met een bos bloemen en felicitaties. “Hopelijk bent u er over 5 jaar ook weer bij. U ziet er nog redelijk vitaal uit”, grapte één van de aanwezigen naar de burgemeester. Door de verslaggever van Het Kontakt/Zenderstreeknieuws wordt de aanwezigheid van de burgemeester bij huwelijksjubilea altijd enorm gewaardeerd, want de burgemeester neemt door zijn interesse en vragen automatisch een groot deel van het interview voor zijn rekening.
Woerdenaar Jan Verheul begon zijn loopbaan als vrachtwagenchauffeur, maar ging al snel werken aan het onderhoud van sportvelden voor de gemeente Utrecht. Dit werk is hij sindsdien blijven doen, ook bij de IJsselsteinse voetbalclub VVIJ, waarvan hij zelfs tot erelid werd benoemd. “Niet slecht voor een lijntrekker”, grapt hij zelf; want een spreekwoordelijke lijntrekker is hij allerminst. In Utrecht kwam hij via zijn broer en enkele collega’s in contact met zijn grote liefde Willy Rommes. Was het liefde op het eerste gezicht? “Nou, we hadden wel meteen een klik”, antwoorden bruid en bruidegom. Na dertig jaar in Utrecht gewoond te hebben, kwamen Jan en Wil in IJsselstein terecht, waar ze de flat van hun zoon konden overnemen. Het paar kreeg twee kinderen; zoon René en dochter Wil. Het gezin werd in 60 jaar uitgebreid met een schoondochter- en zoon, vier kleinkinderen en inmiddels twee achterkleindochters.

Lysette Verwegen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten