Taaldocent Diana van Kruistum & Yvette Huige (directeur bestuurder Stichting Pulse) nemen de cheque in ontvangst van Marlies Terberg (voorzitter bestuur Terberg Foundation) en Jan Terberg (lid raad van advies Terberg Foundation).
Taaldocent Diana van Kruistum & Yvette Huige (directeur bestuurder Stichting Pulse) nemen de cheque in ontvangst van Marlies Terberg (voorzitter bestuur Terberg Foundation) en Jan Terberg (lid raad van advies Terberg Foundation). Foto: Stichting Pulse

Donatie Terberg Foundation aan Stichting Pulse

Algemeen 368 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Welzijnsorganisatie Stichting Pulse heeft het prachtige bedrag van € 10.000 in ontvangst mogen nemen van de Terberg Foundation. Dit geld wordt ingezet voor taalonderwijs voor de Oekraïense oorlogsvluchtelingen die op dit moment in IJsselstein en Lopik verblijven. 

De Oekraïense vluchtelingen lopen in Nederland tegen een flinke taalbarrière aan. Velen van hen spreken alleen Oekraïens of Russisch. Om hen een kans te geven in de samenleving én op de arbeidsmarkt, ondersteunt Stichting Pulse hen door taallessen aan te bieden.

Jan Terberg van de Terberg Foundation: “Toen de ellende van de oorlog in Oekraïne begon, wilden wij graag iets doen om de ontheemde Oekraïners te helpen. Toen duidelijk werd dat zij voor langere tijd zouden verblijven in De Wenteltrap in IJsselstein, hebben wij als foundation besloten dat we willen bijdragen aan hun integratie. Educatie en in het bijzonder taallessen zijn daarvoor cruciaal. Het leren van de Nederlandse taal gaat bijdragen aan hun zelfredzaamheid, iets waar wij als Terberg Foundation ons graag voor inzetten.”

Stichting Pulse is de Terberg Foundation ontzettend dankbaar voor deze fantastische donatie. Het geeft Pulse de kans om de taallessen voor langere periode aan te kunnen bieden aan de Oekraïners uit IJsselstein en Lopik. 

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Opruimactie No Plastic Runner Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
VVIJ verliest koppositie, knappe uitzege Montfoort SV’19 en ander voetbal Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Vermeende handsbal beslissend voor streekderby tussen Cabauw en SPV’81 Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Vives boekt zwaarbevochten zege op VCV Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Tafeltennissers ONI ontkomen aan degradatie Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Tweede helft badmintoncompetitie begonnen Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas met Scouting Nico Steenbeekgroep bij Ewoud Algemeen 3 dec, 16:30
Afbeelding
Inschrijving 40e IJsselsteinloop is geopend Sport 3 dec, 09:00