Afbeelding

Voetbal in de regio: VVIJ (zo) en IJFC

13 jun, 09:26 Algemeen

IJSSELSTEIN • Verslagen van de wedstrijden van VVIJ (zo) en IJFC. 

VVIJ (zo) neemt eerste horde

Zondagtweedeklasser VVIJ uit IJsselstein, dat zich in de nacompetitie moet zien te handhaven, klopte op sportpark Groenvliet VSV uit Velserbroek na het beter nemen van de beslissende strafschoppenserie. De wedstrijd was na verlenging in 1-1 geëindigd.
VVIJ had het beste van het spel, maar kwam toch op achterstand. In de tweede helft maakte Casper Baggen de verdiende gelijkmaker. De thuisclub verzuimde daarna zijn gecreëerde kansen te benutten. “Al het hele seizoen heeft VVIJ moeite met scoren,” aldus Mo Touh, die enkele weken geleden de op non-actief gestelde Fabian Schaken opvolgde als trainer. “In de penaltyserie wist mijn doelman Ruben van der Lans, die overgekomen is uit Jongens onder 19, een van de vijf Velsense strafschoppen te stoppen. Wij schoten ze allemaal raak.”
Zondag neemt VVIJ het op neutraal terrein op tegen het Amsterdamse ZSGOWMS (Zonder Samenspel Geen Overwinning Wilskracht Maakt Sterk). De winnaar handhaaft zich in de tweede klasse. Voor VVIJ betekent dit dat de van origine zondagclub overstapt naar de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Bij verlies volgt degradatie en verhuist VVIJ naar de derde klasse zaterdag.

IJFC degradeert naar de derde klasse

Het seizoen kon niet slechter eindigen voor zaterdagtweedeklasser IJFC. In zijn eerste nacompetitieduel verloor de IJsselsteinse zaterdagtweedeklasser met 1-2 van het Utrechtse DESTO. IJFC degradeert hierdoor naar de derde klasse. Het seizoen begon nog hoopgevend. De beoogde middenmoter moest echter in de reguliere competitie drie duels, waarin het 7 punten vergaarde, overspelen, vanwege het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler. De KNVB ontdekte tijdens een steekproef deze onbedoelde fout. Alle duel leverden verlies op en de fatale nacompetitieplek.

Via een rake kopbal van Traves Wright kwam IJFC zaterdag nog wel op voorsprong, maar DESTO forceerde na rust de gelijkmaker. DESTO bleef de betere ploeg, maar vlak voor tijd moest de Utrechtse doelman tot drie keer handelend optreden op inzetten van Jelle Eissens en Ramon Tolhoek om een IJsselsteinse treffer te voorkomen. In de verlenging trok DESTO aan het langste eind. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis levert medicijnen thuis af Algemeen 13 aug, 10:00
Afbeelding
Van boer tot bord in het Groene Hart Algemeen 13 aug, 09:00
Afbeelding
Stuk glas veroorzaakt brand in bouwcontainer 112 12 aug, 17:34
Afbeelding
Hevige rookontwikkeling door buitenbrand langs N210 112 12 aug, 17:30
Afbeelding
Gemeente Lopik waarschuwt voor parkeerboetes lang de Lek Algemeen 12 aug, 14:10
Afbeelding
Dienstregeling bus 107 en tram wijzigt door Vuelta Algemeen 12 aug, 10:55