• Burgemeester Petra van Hartskamp bedankt de kinderen voor hun hulp aan Oekraïne.
• Burgemeester Petra van Hartskamp bedankt de kinderen voor hun hulp aan Oekraïne. (Foto: Paul van den Dungen)

Kleine helden geëerd voor hulp aan Oekraïners

  •   keer gelezen

MONTFOORT • Burgemeester Petra van Hartskamp heeft maandagmiddag in de Raadzaal van het Huis van Montfoort kinderen in het zonnetje gezet die ieder op hun eigen manier geld hebben ingezameld voor hulp aan Oekraïense vluchtelingen in Montfoort en Linschoten.


Lege flessen inzamelen, zelf gemaakte cup cakes verkopen, meedoen aan een sponsorloop, allerlei initiatieven kwamen voorbij, ook die in school- of verenigingsverband waren gehouden. De kinderen mochten zelf bepalen naar wie het geld ging; naar giro 555 of naar Stichting Montfoort Hulp Oekraïne. In de zaal waren ook Oekraïense kinderen aanwezig die na iedere donatie de kinderen een t-shirt aanboden, maar ook een hartje in de kleuren blauw en geel omhingen. 

Aan het einde van de bijeenkomst dankte Luibov Petruk, manager hulpverlening in Montfoort, de kinderen in het Engels voor hun inzet. “Dear Children”, zo begon zij en vroeg wie hun helden waren. Daarop werden Spiderman en Batman genoemd, maar Luibov zei nu te staan voor echte helden. Jullie zijn nog klein, maar wel echte helden met een heel groot hart. Jullie deden dat voor de mensen in Oekraïne en daar ben ik heel erg dankbaar voor.”

 Er werd nog nagepraat met een glaasje limonade en een taartje. Burgemeester Van Hartskamp gaf de opbrengt door aan contactpersoon Sander van Stichting Montfoort Hulp Oekraïne.

Paul van den Dungen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten