<p>Ook in februari was er al carnaval in Apestad, maar toen nog beperkt en zonder optocht.&nbsp;</p>

Ook in februari was er al carnaval in Apestad, maar toen nog beperkt en zonder optocht. 

(Foto: Herbert Ziher)

Nu dan écht carnaval in Apestad!

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het is donderdag 26 mei - Hemelvaartsdag – dan toch écht carnaval in Apestad. Dan trekt de uitgestelde optocht voor het eerst sinds 2020 weer door de stad.


Om 12.30 uur vertrekt de grote optocht vanaf de Ruimtevaartbaan – via De Baan, Oranje Nassaulaan, Touwlaan, Overtoom en Benschopperstraat – naar De Plaats, om verder te trekken naar de Utrechtsestraat en Panoven. Een carnavalesk en kleurrijk spektakel van 600 meter met 55 deelnemende groepen; vol met acts, kleine en grote praalwagens en loopgroepen. Mooie locaties om de optocht te bekijken zijn: bij winkelcentrum De Clinckhoeff, de Touwlaan, Kasteellaan en De Plaats. Wie al bijtijds in de stemming wil komen kan, in afwachting van de optocht, vanaf 12.00 feesten op De Plaats waar de KOIJ weer met muziek en een bar voor de  gezelligheid zorgt. 

Op de startlijst staan vertrouwde namen, zoals Boortje 11 en De Tumtummetjes, die elk jaar weer voor een verrassend spektakel zorgen. Maar ook Carnavalswerk in Uitvoering, de IJVO, Badeendjes en andere bekende en nieuwe deelnemers sluiten aan achter Kees de Aap en slotheer Eric van Rijpickerwaard tot Wierstra en zijn knecht Kees-Dennis Goedgeluk. Het feest op De Plaats gaat door tot na de prijsuitreiking rond 17.00 uur. En natuurlijk zijn de leutbunkers open.

Een dag later kunnen de jonge Apeluiertjes zich uitleven tijdens het kindercarnaval. Kinderen van 4 tot 12 jaar zijn welkom in de IJsselhal aan de Oranje Nassaulaan om van 13.00 tot 16.00 uur feest te vieren. Een middag vol polonaise, dansen en springen, schminken, klimmen en klauteren. Entree is gratis. En ook na de coronajaren is het carnaval weer mogelijk dankzij trouwe sponsors, gemeente, vrijwilligers en KOIJ. Kijk op: www.koij.com.

Lysette Verwegen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten