Foto: nl.123rf.com

Hoofdrijbaan provinciale weg N210 kleine maand dicht

  •   keer gelezen

LOPIK • De provincie Utrecht start binnenkort met groot onderhoud aan de provinciale M.A. Reinaldaweg (N210) vanaf de kruising Vrijheidslaan tot aan de provinciegrens bij Schoonhoven. De hoofdrijbaan gaat een kleine maand dicht. Voor omwonenden is een informatiebijeenkomst belegd.


Het gaat om werkzaamheden aan zowel de parallelweg als de hoofdrijbaan van de N210. De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd waarbij eerst de parallelweg aan de beurt is. Voor de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan moet deze worden afgesloten voor doorgaand verkeer. De afsluiting vindt plaats vanaf maandag 13 juni tot en met zaterdag 9 juli. 
De werkzaamheden omvatten asfaltreparaties op de parallelweg, het aanbrengen van een bermverharding langs de parallelweg, het aanleggen van verkeersdrempels op de parallelweg, groot asfaltonderhoud op de hoofdrijbaan, waarbij meerdere lagen asfalt worden vervangen, het aanbrengen van bermverharding langs de hoofdrijbaan, het verhelpen van spoorvorming tussen de Zijdeweg-Zuid en de Vrijheidslaan en het plaatsen van een geleiderail tussen de hoofdrijbaan en de parallelweg. De uitvoering van de eerste fase start al op maandag 30 mei.

Voor bewoners en andere geïnteresseerden organiseert de provincie Utrecht een inloopavond over de voorgenomen wegaanpassingen op de N210 in Lopik, tussen de Zijdeweg-zuid en de S.L. van Alterenlaan op donderdagavond 2 juni. Daarnaast hoort de provincie ook graag wat de omgeving van de plannen vindt. Vrij inlopen kan tussen 18.30 en 21.00 uur in dorpshuis De Schouw.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten