Bloemen en lof voor de jubilerende vrijwilligers.
Bloemen en lof voor de jubilerende vrijwilligers. (Foto: Tineke Giesbers)

Jubilarissen in 60-jarig Mariënstein

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN • Woonzorgcentrum Mariënstein bestaat 60 jaar en dat betekent de hele maand mei feest aan de Benschopperweg 14. Het hele huis is getransformeerd naar een bejaardenhuis uit de jaren ’60. 


Een van de feestjes vond daar woensdag plaats: het back to the sixties-vrijwilligersfeest, als waardering voor de vrijwilligers die – zeker nu – onmisbaar zijn. Enkele vrijwilligers werden extra in het zonnetje gezet; zij vierden hun jubileum. Zoals Els van Ramele, die na een dienstverband van 40 jaar haar Mariënstein niet losliet en na haar pensionering al 15 jaar vrijwilliger is en twee keer per week koffie schenkt bij de bewoners. Ze is daarmee 55 jaar verbonden aan ‘haar’ Mariënstein.

 Lenie van de Berg is al 45 jaar vrijwilligster/koster bij de kapel van Mariënstein waar ze veel heeft gedaan en heel wat pastores heeft meegemaakt vanaf pastoor Gerritsen. Eerst met haar man Piet en nu alleen; ze weet van de hoed en de rand. En nog altijd kan iedereen op Lenie rekenen, zelfs al wordt ze dit jaar 90. 

Ook de zilveren jubilarissen dragen nog steeds hun steentje bij: Gerry de Graauw bij de bingo en Gerda Schuurman bij ontbijt- en koffieactiviteiten. Ze werkte ook nog bij de receptie en op andere plekken; zelfs in Isselwaerde. Twee jubilarissen hebben er met veel voldoening al 12,5 jaar op zitten: Margot Muis startte bij de Klaproos en is nu actief bij het Alzheimerkoor.


Collega-vrijwilliger Aartje van Ieperen kon niet aanwezig zijn, maar werd geprezen voor haar vrijwilligerswerk in het hospice.

Lysette Verwegen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten